• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Webtribune/Mediji

20.10.2021

07:00

KOMŠIJE, TRAŽILI STE ĐAVOLA, SADA GA IMATE... RUSI USMERILI NADZVUČNE KRSTAREĆE RAKETE "ONIKS" NA BAZE NATO U... E, zbog ovog Srbija nikad ne sme...

AP/Prtintskrin/Fotoilustracija

Vesti

KOMŠIJE, TRAŽILI STE ĐAVOLA, SADA GA IMATE... RUSI USMERILI NADZVUČNE KRSTAREĆE RAKETE "ONIKS" NA BAZE NATO U... E, zbog ovog Srbija nikad ne sme...

Podeli vest

Ruska nadzvučna raketa "Oniks" programirana je i spremna da se nosi i sa kopnenim ciljevima. Smatra se jednim od najsmrtonosnijih za neprijateljske brodove, ruska krstareća raketa P-800 "Oniks", koja može probiti ogromnu rupu čak i u trupu nosača aviona, sada se može koristiti za uništavanje kopnenih ciljeva

Opremljena bojevom glavom težine 300 kilograma, garantovano je da će raketa moći da uništi bilo koji kopneni cilj ili koncentraciju neprijateljskih snaga.

Međutim, mnogo je značajnija činjenica da raketa, koja se zapravo može smatrati taktičkom, ima domet ciljanja preko 600 kilometara. To ga čini veoma opasnim za ruske protivnike.

- Mogu ga koristiti podmornice, površinski brodovi, avioni i kopneni obalski raketni sistemi. To jest, možemo reći da je raketa unifikovana za nosače i za  univerzalne ciljeve - rekao je generalni direktor i projektant vojno-industrijskog kompleksa Aleksandar Leonov.

(VIDEO) ŠEF PENTAGONA STIGAO U UKRAJINU - GLAVNI ZADATAK - OBUZDAVANJE "RUSKE AGRESIJE"! Kijev ništa nije naučio iz bruke SAD u Avganistanu!

Stručnjaci ističu da bi se za zemlje NATO takav korak Rusije mogao pokazati kao vrlo ozbiljna prepreka u raspoređivanju novih vojnih baza i objekata.

- Ako se ranije Alijansa bojala samo za svoje brodove, sada Oniks može pogoditi i kopnene ciljeve. Rumunija, Bugarska, Ukrajina, Gruzija, pa čak i Turska - sada su sve ove zemlje u dometu ruskih krstarećih raketa "Oniks" i to se ne odnosi samo na crnomorski region, već i na druge delove planete - napominje specijalista.

Krstareća raketa "Oniks" ima brzinu do 2,6 maha. Ovo čini njegovo neutralisanje praktično nemogućim sa postojećim sistemima protivvazdušne i protivraketne odbrane u zemljama NATO.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija