• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

21.10.2021

18:00

SRBIJA U NIKAD VEĆOJ OPASNOSTI! AKO CENTRALNA AZIJA OTVORI GRANICE ZA MIGRANTE, ČEKA NAS... Svaki dan prema našoj zemlji kreće 35.000 ljudi! Upozorenje iz Mađarske!

Vesti

SRBIJA U NIKAD VEĆOJ OPASNOSTI! AKO CENTRALNA AZIJA OTVORI GRANICE ZA MIGRANTE, ČEKA NAS... Svaki dan prema našoj zemlji kreće 35.000 ljudi! Upozorenje iz Mađarske!

Podeli vest

Krajnje je vreme za Brisel da shvati da je centralna Azija ključna za evropsku bezbednost, s obzirom na to da 30.000 do 35.000 migranata svakodnevno napušta Avganistan, rekao je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Ministar Sijarto je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa tadžikistanskim kolegom Sirodžidinom Muhridinom ukazao na to, da ako su zemlje centralne Azije odlučile da otvore svoje granice za migrante, Evropa će se suočiti sa još većim migrantskim talasom od onog koji je bio 2015. godine, prenela je agencija MTI.

- Kao rezultat toga, predavanja o ljudskim pravima treba konačno da budu napuštena, a stvarnu podršku treba pružiti susednim zemljama Avganistana kako bi im se pomoglo u čuvanju granica - rekao je Sijarto.

(VIDEO) OVAKO ZAPRAVO IZGLEDA RAT NA PRVOJ LINIJI FRONTA U DONBASU! Jedinstveni snimci borbenih dejstava, nije za one slabijeg srca!

Sijarto je dodao da se "predlaže da Evropska unija barem udvostruči 20 miliona evra izdvojenih za ovu namenu, kao i da će se ta podrška preneti zemljama regiona što je pre moguće".

Tadžikistan štiti 1.344 kilometra granice sa Avganistanom i krajnje je vreme da EU obezbedi efikasnu podršku, rekao je on.

Sijarto je istakao da je krajnje vreme da Evropa, Brisel i nevladine organizacije shvate da zaštita granica nije pitanje ljudskih prava, već da predstavlja pitanje bezbednosti.

Foto: reuters/ap photo

Podsetimo, Srbija se nalazi na glavnoj migrantskoj ruti prema Evropi. Mađarska i Hrvatska sigurno neće dozvoliti da u njihove zemlje uđe značajniji broj migranata. 

KRIVIKAPIĆU, ZNAŠ LI GDE JE GRANICA CRNE GORE SA HRVATSKOM I ALBANIJOM?! Zaostavština Milogoraca je sve sem... Podgorica se suočava da nerešenim pitanjima sa susedima

Pitanje je kako će reagovati Turska koja od Brisela traži pare da ne otvori prolaz migrantima u grčku i dalje prema Evropi. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

Srbija nije u opasnosti. Samo ih pustiti da idu gde hoce ..

milan lala

pre 2 godine

Ako se bude nasa vlast ponasala odgovorno kao Madjarska onda nema opasnosti . Ograda i straza ..tacka .

pera

pre 2 godine

ograda? policija? vojska? stoj pucam? nista a? u opasnosti smo jer ih pustamo da udju

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17