• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.10.2021

12:52

TURCI U TAJNOSTI RASTAVILI S-400, SADA NE MOGU DA GA SASTAVE?! Ankara u problemu, moćni PVO ne mogu da stave u stanje pripravnosti, dva su moguća uzroka, ako se ispostavi...

Vesti

TURCI U TAJNOSTI RASTAVILI S-400, SADA NE MOGU DA GA SASTAVE?! Ankara u problemu, moćni PVO ne mogu da stave u stanje pripravnosti, dva su moguća uzroka, ako se ispostavi...

Podeli vest

Turska je više puta testirala protivavionske raketne sisteme S-400 kupljene od Rusije. Međutim, iz nekog nepoznatog razloga, ona ih i dalje ne može staviti u stanje pripravnosti, javljaju ruski mediji

Prema rečima stručnjaka, razlog može biti nedostatak dovoljnih kvalifikacija turskih inženjera, koji jednostavno ne znaju kako da rukuju sistemom protivvazdušne odbrane ruske proizvodnje. To deluje skoro nemoguće jer su dugo bili na obuci, a i ruski inženjeri su boravili u Turskoj.

Druga verzija je da su kompleksi rastavljeni i da sada ne mogu da ih sastave.

U međuvremenu, tursko ministarstvo odbrane je saopštilo da situacija zahteva hitno uvođenje kompleksa u funkciju.

"Postalo nam je važno da aktiviramo S-400 bez pregovora sa bilo kim. Njihovim aktiviranjem moramo da obezbedimo bezbednost naše države i našeg naroda. Sistem S-400 nije ofanzivan sistem, nije ofanzivno oružje. Ovaj sistem je "oružje odbrane", rekao je juče kontraadmiral turske mornarice Džihat Jajdži.

On je takođe dodao da dok S-400 ne budu stavljeni u stanje pripravnosti, Turska ostaje ranjiva na vazdušne napade potencijalnih protivnika.

Istovremeno, ostaje nepoznato sa kakvim se problemima Turska susrela kada je pokušala da upravlja sistemom PVO S-400. To ni kotraadmiral Jajdži ne objašnjava. Međutim, prema nepoznatim stručnjacima, ovo može biti banalni nedostatak znanja i veština u upravljanju S-400 među turskom vojskom, ili neuspešan pokušaj da se "rastavi" ruski kompleks kako bi se pokušao stvoriti sopstveni analog S-400 400 PVO.

Podsetimo, ranije je Ankara najavila želju da stvori sopstveni analog S-400, pa je najverovatnije kopirala tehnologiju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Walter

pre 2 godine

Turci nisu Kinezi,kojima to rastavljanje originala ide od ruke.U samom turskom susedstvu,obližnjim sredozemnim sirijskim lukama Latakija,Tartus, kao i u Homsu,prošle godine su podmetani namerni požari.Po članu19 iz 2012.g. zakona o antiterorizmu 24 lica koja su zbog toga osuđena na smrt,juče su pogubljena.

bager

pre 2 godine

Mora da su im ameri sakrili koji deo,,,najbolje da kupe jos dva- tri pa da sastave i ovaj ili da ga cuvaju za delove

Miljan J

pre 2 godine

A da nije išao u Ameriku na proučavanje ?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17