• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

22.10.2021

14:32

TOTALNI DEBAKL! PROPALA PROBA AMERIČKE SUPESONIČNE RAKETE! Pentagon se odmah oglasio i objasnio šta se dogodilo

Vesti

TOTALNI DEBAKL! PROPALA PROBA AMERIČKE SUPESONIČNE RAKETE! Pentagon se odmah oglasio i objasnio šta se dogodilo

Podeli vest

Testiranje američkog hipersoničnog oružja je obustavljeno jer "buster" raketa koja ubrzava do hipersonične brzine nije radila, saopštio je Pentagon

"Eksperimenti i testiranja - uspešni i neuspešni - su srž razvoja kompleksnih, kritično važnih tehnologija poput hipersoničnih", rekao je portparol Pentagona.

Inače, razvoj hipersoničnog oružja jedan je od glavnih prioriteta Pentagona. Jučerašnje neuspelo testiranje samo je još jedan udarac naporima SAD, piše Si-En-En i podseća da je Pentagon već imao jedan neuspeli test u aprilu.

Sa brzinom 5 maha ili brže, hipersonična oružja je teško detektovati i predstavljaju direktan izazov sistemima raketne odbrane. Hipersonični projektili mogu da putuju daleko nižom putanjom od balističkih raketa koje idu u velikom luku i koje se lako mogu detektovati. Hipersonični projektili su takođe pokretljiviji i mogu laške da izbegnu sisteme odbrane.

Pre dve nedelje, Rusija je objavila da su uspešno testirali hipersonični projektil nazvan Cirkon koji je lansiran sa podmornice. Uprkos neuspelim testovima, Pentagon insistira na tome da ne zaostaju za Rusijom i Kinom i da će imati efikasno hipersonično oružje.

U aprilu, hipersonični program vazduhoplovnih snaga naišao je na prepreku kada nisu uspeli da ispale projektil sa B-52 bombardera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija