• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.10.2021

09:47

NA SETU PRONAĐENA OGROMNA KOLIČINA METAKA! Tužilac - Moguće krivične prijave!

APfoto

Vesti

NA SETU PRONAĐENA OGROMNA KOLIČINA METAKA! Tužilac - Moguće krivične prijave!

Podeli vest

Američki tužilac okruga Santa Fea, Meri Karmak Altvajas, poručila je da nisu isključene krivične prijave za smrtonosnu pucnjavu glumca Aleka Boldvina na snimanju filma „Rust“.

U razgovoru za Njujork tajms, tužiteljka zadužena za slučaj rekla je da je netačno označavati vatreno oružje korišćeno u smrtonosnom incidentu kao "pištolj rekvizit", kao što su mediji objavili, prenosi Gardijan.

- To je bio pravi pištolj. Starinsko vatreno oružje primereno epohi - naglasila je Karmak Altvajas.

Ona je još rekla da je na setu pronađena "ogromna količina metaka" i da je potrebna istraga o prirodi te municije.

Što se tiče daljeg postupanja u slučaju, tužiteljka je izjavila da je u ovom trenutku, uključujući krivične optužbe, sve na stolu.

Foto: APfoto

Mesto nesreće


Smrtonosna pucnjava dogodila se na snimanju filma "Rust" na ranču u Nju Meksiku, u kojoj je život izgubila direktorka fotografije Halina Hačins, a ranjen režiser Džoel Souza.

Incident se odigrao u četvrtak tokom snimanja u crkvi, kad je Boldvin uperio pištolj u kameru i povukao obarač, u trenutku kada je Hačins stajala iza kamere, a Souza iza nje.

U nalogu za pretres šerifove kancelarije okruga Santa Fe navodi se da je pomoćnik režisera Dejvid Hals dao Boldvinu jedan od tri rekvizita pištolja, koje je u kolica stavila oružarka Hana Gutjerez, a Hals nije znao da se nalazi bojeva municija.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija