• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.10.2021

21:29

Bajden priznao Makronu da je bio pod PRITISKOM! Ono što smo uradili bilo je nespretno, nije bilo urađeno u pravom maniru /FOTO/

AP/Tanjug

Vesti

Bajden priznao Makronu da je bio pod PRITISKOM! Ono što smo uradili bilo je nespretno, nije bilo urađeno u pravom maniru /FOTO/

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden sastao se danas sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u okviru samita G20 u Rimu i izjavio da su u Vašingtonu bili "nespretni" kada nisu saopštili Francuskoj za bezbednosni pakt AUKUS, koji čine SAD, Velika Britanija i Australija

- Da iskoristim engleski izraz, ono što smo uradili bilo je nespretno. Nije bilo urađeno u pravom maniru - izjavio je Bajden, a preneo je "Njujork post".

Bajden je takođe rekao da je bio pod utiskom da se određene stvari koje su se desile, zapravo nisu dogodile.

Foto: AP/Tanjug



- Bio sam pod utiskom da je Francuska bila obaveštena (o AUKUS-u) odavno. Iskreno, nisam znao da niste bili obavešteni - rekao je Bajden Makronu.

Američki predsednik je dodao da ne postoji oblast u svetu gde SAD ne mogu da sarađuju sa Francuskom, preneo je Rojters.

Foto: AP/Tanjug


Izjava je došla u trenutku kada dve zemlje rade na obnavljanju odnosa nakon razmirica zbog bezbednosnog pakta SAD sa Velikom Britanijom i Australijom, navodi britanska novinska agencija.

Bajden je rano jutros doputovao u Rim, gde sutra počinje dvodnevni samit Grupe 20 (G20).




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija