• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.10.2021

10:14

SZO NEŠTO ZNA, JOŠ STRAŠNIJI SCENARIO SASVIM IZVESTAN! Gebrejesus na sastanku G20 upozorio, nesumnjivo je da će se pojaviti nova pošast koju nećemo moći da obuzdamo

Pixabay

Vesti

SZO NEŠTO ZNA, JOŠ STRAŠNIJI SCENARIO SASVIM IZVESTAN! Gebrejesus na sastanku G20 upozorio, nesumnjivo je da će se pojaviti nova pošast koju nećemo moći da obuzdamo

Podeli vest

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus upozorio je na moguću pojavu novog virusa koji ne može biti obuzdan

"Sa biološke tačke gledišta, nesumnjivo je da će se jednog dana pojaviti još jedan virus koji jednostavno nećemo moći da obuzdamo", rekao je on na sastanku ministara zdravlja i finansija G20.

Prema rečima šefa SZO, potrebno je izvući pouke iz trenutne pandemije, kako bismo se pripremili za sledeću, prenosi RIA Novosti.

Foto: Reuters/Denis Balibouse

Tedros Gebrejesus



Gebrejesus smatra da je svetu potrebna ojačana SZO, novi finansijski mehanizam za obezbeđivanje borbe protiv pandemija i efikasnije upravljanje stvaranjem saveta za finansiranje za borbu protiv zdravstvenih pretnji i potpisivanjem sporazuma o pandemiji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lola

pre 2 godine

Mnogima od nas je vec jasno da ce Kraj Sveta izgledati strasno, jer je isti poceo sa industrijalizacijom. Ali, nemojte nas unapred strasiti jer smo vec sludjeni od virusa, vakcina, kvazi doktora, verovatno placenih da nas teraju na vakcine, pa sad kidisu i na decu, od poskupljenja, zagadjenog vazduha, i jos mnogo toga.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija