• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

31.10.2021

11:36

ZAUSTAVITE AKCIJE! Blinken poručio Kini da je odgovorna za tenzije u Tajvanskom moreuzu

AP Photo/Tiziana Fabi, pool

Vesti

ZAUSTAVITE AKCIJE! Blinken poručio Kini da je odgovorna za tenzije u Tajvanskom moreuzu

Podeli vest

Američki državni sekretar Entoni Blinken danas je rekao šefu kineske diplomatije Vangu Jiu da se SAD protive akcijama Pekinga koje su pojačale tenzije u Tajvanskom moreuzu, saopštio je visoki zvaničnik Stejt departmenta, iznevši stav Vašingtona o ovom pitanju

Tokom jednočasovnog sastanka sa Vangom na marginama samita G20, Blinken je jasno stavio do znanja da je Vašington protiv bilo kakvih unilateralnih promena status kvo koje inicira Peking, naveo je zvaničnik, prenosi Rojters.

SAD žele da se na odgovoran način ponašaju u jakoj konkurenciji i trci dve najveće svetske ekonomije, dodao je zvaničnik i naglasio da se obe strane slažu da su otvoreni kanali komunikacije od ključnog značaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Walter

pre 2 godine

Amerikanci hoće Kinezima da daju upozorenje da zaustave prelete vojne avijacije i gomilanja brodova u Tajvanskom tesnacu iako na tom ostrvu žive etnički isti,kineski,narod,a 78 dana su neprekidno bombardovali SR Jugoslaviju.Oni kažu Kinezima da zaustave akcije,ali podstiču agresivnog Kurtija da šalje svoje teroriste UČK u plavim uniformama da napadaju i terorišu Srbe na severu Kosova.valjda je Wang Yi znao da mu odgovori na odgovarajući način.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija