• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.11.2021

08:19

BENEFITI VAKCINE NADMAŠUJU BILO KOJI RIZIK! Deca od pet do jedanaest godina primaju antikovid vakcinu!

Shutterstock

Vesti

BENEFITI VAKCINE NADMAŠUJU BILO KOJI RIZIK! Deca od pet do jedanaest godina primaju antikovid vakcinu!

Podeli vest

Izrael je saopštio da će deca od pet do 11 godina moći da prime antikovid vakcinu, a datum početka imunizacije će biti objavljen narednih dana

Odluka ministarstvo zdravlja, ispratila je odoborenje saveta eksperata prošle nedelje, nakon što je američka Agencija za hranu i lekove odobrila upotrebu vakcine Fajzer/Biontek u hitnim slučajevima za tu starosnu grupu, u dozama od 10 mikrograma, preneo je Rojters.

Originalna doza koja se daje deci od 12 godina i starijima je 30 mikrograma.

Kompanije Fajzer i Biontek su saopštile da je njihova vakcina pokazala efikasnost od 90,7 odsto protiv korona virusa prilikom kliničkih testiranja dece od pet do 11 godina.

Ministarstvo zdravlja Izraela je objavilo da je pitanje dana kada će se odrediti početak davanja vakcine za decu.

- Većina eksperata iz vakcinacionog odbora mišljenja je da benefiti vakcine za decu nadmašuju bilo koji rizik - navodi se u saopštenju.

Foto: Pixabay


Izraelska ima populaciju od 9,4 miliona stanovnika, a 1,2 miliona su deca između pet i 11 godina.

Zdravstveni zvaničnici su doveli u sumnju pitanje da li bi država mogla da dostigne kolektivni imunitet ukoliko se ne vakcinišu deca.

Jedna anketa u Izraelu prošle nedelje pokazala je da će 27 odsto građana dozvoliti deci mlađoj od 12 godina da se vakcinišu, 33 se usprotivilo, a 40 odsto je neodlučno.

Do sada je četiri miliona Izraelaca dobilo buster doze vakcine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12