• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

16.11.2021

20:49

ŠVEDSKA JE KRIVA ZA ŠIRENJE KORONE U EVROPI! Ona i njene mere su sve zakuvale i srušile strategiju za borbu protiv opakog virusa! NAUČNICI SAGLASNI...

Beta

Vesti

ŠVEDSKA JE KRIVA ZA ŠIRENJE KORONE U EVROPI! Ona i njene mere su sve zakuvale i srušile strategiju za borbu protiv opakog virusa! NAUČNICI SAGLASNI...

Podeli vest

Švedska strategija borbe protiv koronavirusa pomogla je u širenju zaraze u druge zemlje, pokazuju rezultati nedavno objavljenog istraživanja

Studiju, koja je objavljena u časopisu "Eurosurveillance", sproveli su istraživači sa Univerziteta Upsala u Švedskoj, Norveškog instituta za javno zdravlje i Univerziteta Sidnej u Australiji.

- Švedska je bila neto izvoznik Sars Cov-2 virusa susednim nordijskim zemljama u prvoj godini pandemije - izjavio je u utorak Džon Peterson sa Univerziteta Upsala za švedsku TV.

Utvrđeno je da je Švedska uvela preslabe mere kako bi zaustavila širenje virusa u ranim fazama pandemije, za razliku od drugih skandinavskih zemalja, što je rezultiralo početnim velikim brojevima infekcija i konačno dovelo do mutacije virusa, tvrde istraživači.

Studija je utemeljena na analizi 71.000 uzoraka pacijenata, što je naučnicima omogućilo analizu genetskog porekla za širenje virusa u skandinavskoj oblasti.

UČINI DOBRO, POJEDI GO... MOLILI SU PUTINA DA IM NAPUNI SKLADIŠTA GASA, DE SE NE SMRZAVAJU... RUSIJA JE POMOGLA I SADA... Nemci "suspendovali" Severni tok 2!

Lanci zaraze stvorili su se u Švedskoj pre nego što su u nekoliko stotina slučajeva prešli državne granice.

- Naši rezultati pokazuju da je švedska strategija opuštenijih mera imala uticaj na epidemiološku situaciju unutar države, ali i u celoj nordijskoj regiji - navode autori studije.

Međutim, studija napominje i da je Švedska, kao i Danska, tranzitna zemlja.

(VIDEO) ŠTA SE DEŠAVA?! AMERIČKI DRONOVI PADAJU KAO SNOPLJE: Huti se poigravaju sa bespilotnim letelicama SAD, PENTAGON SUMNJA DA JE U SVE UMEŠANA I...

Posebno je pogođena Finska, uprkos strogim ograničenjima putovanja. Naučnici su naveli da su virus sa sobom doneli Finci koji nisu imali zabranu ulaska iz Švedske.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Za 10 dana imaćemo opet skok novozaraženih i do 5.000! Čitave porodice pohrlile su u banje i na planine, a blizi se i CRNI PETAK!
Društvo

Za 10 dana imaćemo opet skok novozaraženih i do 5.000! Čitave porodice pohrlile su u banje i na planine, a blizi se i CRNI PETAK!

Za 10 do 12 dana videćemo efekte produženog jesenjeg raspusta za osnovce i srednjoškolce, odnosno efekte kratkog odmore njihovih roditelja, jer su čitave porodice pohrlile u banje i na planine, a poenta raspusta je bila da smanjimo kontakte i broj novozaraženih. A ide nam i tzv. Crni petak, kada će tržni centri biti prebukirani, pa očekujem skoko broja novozaraženih za neku hiljadu. Imaćemo do 5.000 novozaraženih dnevno za 10-12 dana - kaže za Kurir prof. dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba

16.11.2021

15:59

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija