• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.11.2021

16:34 >> 16:35

OTKRIVENO U KAKVOM JE STANJU državljanin Srbije koji je preživeo autobus smrti u Bugarskoj!

Informer/Fotomontaža

Vesti

OTKRIVENO U KAKVOM JE STANJU državljanin Srbije koji je preživeo autobus smrti u Bugarskoj!

Podeli vest

Ljuljzim Sulejmani, državljanin Srbije iz Preševa koji je među preživelim putnicima iz autobusa koji se zapalio u Bugarskoj, u dobrom je opštem stanju i nema ozbiljnijih povreda, potvrdio je za Tanjug ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović

On je Sulejmanija, koji je smešten u bolnici "Pirogov" u Sofiji, posetio danas posle podne, sa šeficom konzularnog odeljenja Slavicom Panić.


- On je u dobrom opštem stanju, nema nekih ozbiljnijih povreda. Naravno, kao i posle svake ovakve tragične nesreće, on mora da ostane na nekim ispitivanjima, ali očekujem da uz negu, pažnju i njegovo dobro opšte stanje vrlo brzo izađe iz bolnice i ode kući - rekao je Jović.

Foto: AP/Tanjug

Dodao je da je ambasada Srbije u Bugarskoj Sulejmaniju ponudila svaku vrstu podrške i pomoći.


- Stupili smo u kontakt sa njegovom porodicom, čuli smo se sa njegovim ocem, koji je već u Sofiji i stavili smo im se apsolutno na raspolaganje - rekao je Jović.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Printskrin Facebook/Ljulzim Sulejmani

Ljulzim Sulejmani

Naveo je da je sa Sulejmanijem, koji je 1995. godište, u autobusu bila i njegova verenica, državljanka Severne Makedonije koja je, dodaje, takođe povređena i nalazi se u istoj bolnici.

Foto: Reuters


- Nisam imao priliku i nju da vidim. Iz onoga što su mi rekli, pretpostavljam da je nešto teže povređena od njega, ali je isto tako boljeg opšteg stanja, nije u intenzivnoj nezi, tako da očekujem da oboje vrlo brzo napuste bolnicu. Naravno, to neće biti sutra, ali ako sve bude u redu pretpostavljam da će u narednim danima moći da napuste bolnicu - dodao je Jović.

Foto: Tanjug/AP

 

U saobraćajnoj nesreći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, blizu sela Bosnek, noćas u tri sata zapalio se autobus sa severnomakedonskim registarskim tablicama, koji se vraćao iz Istanbula.

Foto: Tanjug/AP

U toj nesreći poginulo je 46 putnika, a sedam povređeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija