• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/dejli mejl

25.11.2021

09:22

OTAC I MAĆEHA SU GA MUČILI DO SMRTI, sada je objavljen potresni snimak i poslednje reči dečaka Artura (6) nad čijom sudbinom plaču svi!

Printskrin/West Midlands police

Vesti

OTAC I MAĆEHA SU GA MUČILI DO SMRTI, sada je objavljen potresni snimak i poslednje reči dečaka Artura (6) nad čijom sudbinom plaču svi!

Podeli vest

Potresni poslednji trenuci šestogodišnjeg dečaka Artura Labindža Hjuza snimljeni nadzornom kamerom prikazani su porotnicima suda u britanskom Koventriju gde se njegovom ocu i maćehi sudi zbog ubistva mališana u njihovoj kući u Solihalu 17. juna prošle godine

- Niko me ne voli – ponovio je mališan četiri puta u suzama.

- Niko ne želi da me nahrani – rekao je 7 puta za 44 sekunde.

Dečak je potom šepajući odvukao madrac i jastuk u drugu sobu. Za njegovu smrt optuženi su otac Tomas Hjuz (29) i maćeha Ema Tastin (32).

Arturu su bile potrebne čitave dve minute da ustane, uzme dušek i ode dva metra dalje do vrata koja vode u drugu sobu.

Odale ih jezive poruke

Na sudu je rečeno da je dečak imao neizlečivu povredu mozga zbog maltretiranja koje je preraslo u “medicinsku definiciju mučenja deteta”. To znači uskraćivanje hrane, teranje da stoji 14 sati dnevno i trovanje solju kroz hranu. Otac i maćeha su porekli da su ubili dečaka, a negirali su i optužbe za okrutnost nad detetom.

Snimak je objavljen u utorak pošto su na suđenju prikazane glasovne poruke Artura kako plače, poslate sa telefona maćehe. Ona je, kako je rečeno poroti, često slala suprugu poruke, u rokovima od nekoliko minuta nakon što bi izašao iz kuće, sa audio snimcima Artura kako plače, uz poruku da je “ponovo počeo” ili “i dalje” to radi.

Tužioci su rekli da je maćeha snimila više od 200 glasovnih poruka tokom tromesečnog perioda. Na nekima Artur zove svog ujaka i baku. Čuje se kako traži nešto da popije, a čuje se i glas maćehe kako kaže “stoj mirno” i izdaje mu naređenja.

Porota je u utorak pogledala snimak na kojem se mališan bori sa dušekom nakon što je bio primoran da spava u dnevnoj sobi peti dan zaredom. U poslednjim satima života dečak je bio toliko slab, jedva je mogao da podigne pokrivač kad se probudio ujutro 16. juna prošle godine.

 

 

Ubijen je nakon što je, kako tvrdi tužilaštvo, pretučen, a glavu su mu “više puta udarali o čvrstu površinu”. Blejk Hjuz, Arturov ujak, izjavio je na sudu da se mališan rasplakao nakon što je rekao da ga je maćeha gurnula na zid i rekla mu da je “ružan”.

- Rekao je da ga mama ne voli i da ga je ostavila. Onda je počeo da plače. Rekao je da ga niko ne voli – naveo je Blejk.

Tastinova je ocu slala glasovne poruke Artura kako plače čim bi napustio kuću, a ovaj bi odgovarao sa porukama tipa “iskopaj Arturu grob”, “skratiću mu vrat” i “dobiće svoje kad se vratim”. Otac je takođe slao poruke u kojima je rekao da će mu “skinuti vilicu s ramena” i poručio ženi da ga “iznese van sa smećem”.

Baka primetila modricu

Hjuz je priznao da je pritiskao Artura za vrat “da ga disciplinuje”, nakon što je video snimak policijske brutalnosti onlajn u Americi. Držao je “tačke pritiska” oko “10-15 sekundi” da ga “disciplinuje”.

Tužilac Džonas Henkin tvrdi da je par svakodnevno fizički i verbalno zlostavljao Artura kako bi mu naneli “značajne povrede i patnju”. Nesrećni dečak prevezen je na intenzivnu negu Dečje bolnice u Birmingemu, a mašine za održavanje u životu isključene su 17. juna u 1 sat ujutru.

Dečak je ranije bio predat ocu na staranje nakon što je njegova majka Olivija Labindžo Halkrou optužena za ubistvo svog novog partnera u februaru 2019. godine. Hjuz je na internetu upoznao Tastinovu, majku četvoro dece, da bi se sa uvođenjem karantina sa Arturom preselio u njenu kuću blizu Solihala.

Socijalni radnici posetili su porodicu dva meseca pre Arturove smrti, posle poziva Arturove bake koja je na vratu dečaka primetila modrice. Socijalna služba, međutim, nije reagovala,a tužilac je rekao sudu da je Hjuz prevario socijalne radnike tako što je instruisao Artura i Tastinovog sina da lažu za povrede.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija