• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ibformer/B92.net

05.12.2021

19:30

PREMINUO BOB DOL, JEDAN OD GLAVNIH ALBANSKIH LOBISTA I ZAGOVORNIKA BOMBARDOVANJA SRBA! Mnogo nam je nevolja doneo!

Printskrin video

Vesti

PREMINUO BOB DOL, JEDAN OD GLAVNIH ALBANSKIH LOBISTA I ZAGOVORNIKA BOMBARDOVANJA SRBA! Mnogo nam je nevolja doneo!

Podeli vest

Bivši američki senator i predsednički kandidat Bob Dole (98) umro je u nedjelju. On je ranije ove godine rekao da mu je dijagnostikovan uznapredovali rak pluća

- Iako me sigurno čekaju neke prepreke, takođe znam da se pridružujem milionima Amerikanaca koji se suočavaju sa značajnim zdravstvenim izazovima - naveo je Dol u saopštenju na Tviteru u februaru.

Fondacija Elizabet Dol potvrdila je Dolovu smrt u saopštenju u nedelju.

- Teška srca objavljujemo da je senator Robert Džozef Dol umro rano jutros u snu. Verno je služio Sjedinjenim Američkim Državama 79 godina - navodi se u saopštenju fondacije.

Dol je imao dugu karijeru u američkom Kongresu, bio je vođa većine u Senatu. Početkom 1980-ih predsedavao je Komitetom za finansije Senata, telom koje pomaže u vođenju američke poreske, trgovinske i zdravstvene politike.

Na predsedničkim izborima 1996. godine bio je poražen od Bila Klintona. Dol je osvojio 40,7 odsto glasova, a Klinton 49,2 odsto.

LONDON U PANICI, SRBI REŠE SVE ŠTO IM JE NAMETNUTO 90-TIH! Stjuart Pič je poslat da to spreči po svaku cenu! Timoti Les otkrio prave namere Britanije!

Bio je ranjen u Italiji tokom Drugog svetskog rata, zbog čega se dugo vremena lečio.

Bob Dol bio je jedan od najistaknutijih albanskih lobista. Tokom građanskog rata u BiH tražio je od Kongresa SAD da ukinu embargo na naoružanje i da srpske snage NATO i SAD napadaju iz vaduha.

ZAHAROVA JE "PREŠLA IGRICU"! AMERI STANITE PRED OGLEDALO I VIDEĆETE GDE SU TERORTISTI I ONI KOJI KRŠE POVELJU UN! E, od ovoga bride obrazi...

Za njegove zasluge i rad u američkom Kongresu, Dolu je 2019. godine uručen "Ključ Grada Sarajeva" kao znak posebnog priznanja za njegovu ulogu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deda Nole

pre 2 godine

Jedino sto nije mogao da odnese na onaj svet su narko dolari siptara,a nadam se da ce ici u pakao.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija