• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

07.12.2021

12:12

Tramp ili Bajden?! Da su danas izbori, da li bi istorija bila drugačije napisana... Evo šta kaže istraživanje

Informer/Fotomontaža

Vesti

Tramp ili Bajden?! Da su danas izbori, da li bi istorija bila drugačije napisana... Evo šta kaže istraživanje

Podeli vest

Da se danas održavju predsednički izbori u SAD, istraživanje ko bi pobedio u trci Džoa Bajdena i Donalda Trampa, pokazalo je da republikanski kandidat ima ubedljivu prednost

Istraživanje koje su uradili Centar za američke političke studije Univerziteta Harvard i poznata anketarska kompanija "Haris", pokazalo je da bi za Donalda Trampa glasalo 48 odsto učesnika, dok bi Džoa Bajdena podržalo 45 odsto glasača, piše "Hil". Neodlučnih je bilo osam odsto.


Kada su žene u pitanju, oba kandidata imaju identičnu podršku, po 46 odsto. Izgleda da muškarci više podržavaju Trampa sa 50 odsto, dok Bajden među njima ima 43 odsto podrške.

Foto: Reuters


Bajden ipak ubedljivo vodi među urbanom populacijom sa razlikom od 20 odsto, u predgrađima je takođe u prednosti sa četiri odsto, dok je Tramp suveren u ruralnim područjima sa prednošću od 33 odsto.


Kada je u pitanju podrška predsedničkoj kandidaturi za izbore 2024, Tramp među republikancima gotovo da nema protivnika, budući da ga podržava 67 odsto republikanskih glasača, dok je drugoplasirani nekadašnji potpredsednik Majk Pens sa devet odsto, a treći guverner Floride Ron Desantis sa osam odsto.

Foto: Reuters

Istraživanje je sprovedeno od 30. novembra do 2. decembra na uzorku od 1.989 Amerikanaca.
Ovo istraživanje pokazalo je, kao i neka druga ranija, da popularnost Džoa Bajdena pada, pošto ga negativno ocenjuje 51 odsto učesnika.


Kada su u pitanju partije, Demokrate su dobile 45 odsto pozitivnih i 55 odsto negativnih ocena. Sa druge strane, Republikance podržava 49 odsto ispitanika, dok je 51 odsto njih protiv.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17