• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.12.2021

08:53

BAJDEN PRETI PUTINU: Platićete STRAVIČNU CENU i imaćete RAZORNE EKONOMSKE POSLEDICE ako napadnete Ukrajinu!

Reuters/AP

Vesti

BAJDEN PRETI PUTINU: Platićete STRAVIČNU CENU i imaćete RAZORNE EKONOMSKE POSLEDICE ako napadnete Ukrajinu!

Podeli vest

Predsednik SAD Džozef Bajden potvrdio je iz svoje kuće u Vilmingtonu da je upozorio ruskog predsednika Vladimira Putina da će Rusija platiti "stravičnu cenu" i suočiti se sa razornim ekonomskim posledicama ako napadne Ukrajinu


Bajden je rekao novinarima da mogućnost slanja američkih kopnenih borbenih trupa u Ukrajinu u slučaju ruske invazije "nije bilo na dnevnopm, redu", iako će se od Sjedinjenih Država i NATO tražiti da pošalju više vojnih snaga na istočne granice NATO kako bi se učvrstila linija odbrane, prenosi Rojters.


"Apsolutno sam jasno stavio do znanja predsedniku Putinu... da će, ako krene na Ukrajinu, ekonomske posledice po rusku ekonomiju biti razorne... razorne", rekao je Bajden.

Američki predsednik, koji je prošle nedelje dva sata razgovarao telefonom sa Putinom, rekao je da je ruskom lideru jasno stavio do znanja da će se položaj Rusije u svetu "znatno promeniti" u slučaju upada u Ukrajinu.

Ministri spoljnih poslova Grupe sedam najbogatijih demokratija juče su posle ministarskog sastanka u Liverpulu pozivali Moskvu da se vrati za pregovarački sto i poslali sličnu poruku Moskvi, upozoravajući na "stravične" posledice u slučaju ruskog upada u Ukrajinu.

Foto: AP/Tanjug

Džo Bajden i Vladimir Putin

Nakon sastanka ministara spoljnih poslova zemalja G7, ministri finansija Grupe sedam najbogatijih demokratija sastaju se virtuelno sutra kako bi razmotrili ekonomske probleme, uključujući inflaciju, ali će se dotaknuti i potencijalnih sankcija Rusiji u slučaju da Moskva pokrene vojnu akciju protiv Ukrajine, rekli su zvaničnici.

Ukrajina je optužila Rusiju da je okupila desetine hiljada vojnika u pripremi za moguću vojnu ofanzivu velikih razmera, ali Moskva poriče da je planirala bilo kakav napad i optužuje Ukrajinu i Sjedinjene Države da podstiču nestabilnost, ukazujući da su Rusiji potrebne bezbednosne garancije zbog sopstvenu zaštite.

Bajden je prošle nedelje obećao centralnoevropskim članicama NATO veću vojnu podršku u jeku sve veće zabrinutosti zbog gomilanja ruskih trupa što bi, kako se strahuje, moglo da dovede do rezultata sličnog ruskoj aneksiji Krima 2014. godine, rekao je savetnik predsednika Litvanije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milankukic

pre 2 godine

pa zato su ga i izabrali senilni starac i kad americki "jastrebovi" naprave ranje kazace da je za to kriv Bajden a on jadan nezna sta je doruckovao kad ga pitaju uvece

Zoran

pre 2 godine

Ovaj Bajden izgleda hoće da od amrike napravi radio aktivni pepeo!

Perica

pre 2 godine

E idiote senilni, evo Putinu se tresu gaće. Prolupala matora budala.

zora

pre 2 godine

Zna Amer da Putin govori istinu i da ga napad na Ukrajinu ne zanima. Likuje pred svetom pokusavajuci da dokaze kako je uplasio Putina i ovaj nesme na Ukrainu. Matori, ima i onih koji znaju koliko Rusija vredi i da na ovaj nacin ustvari stitis vlstitu drzavu od njega.Bajdenove prazne price.

Marcco

pre 2 godine

Meni ovo liči na pripremu američkog napada na Dormbas... oduvek su amerikanci bili dvolicni.

inspektor

pre 2 godine

nema tu sta da se prica ni da se ceka ,ugledati se na scenario americkih filmova , sa tri brzinske supersonicne rakete sudnjeg dana odmah razneti vatikan , london i vashington i onda ukinuti jezuitsku monarhiju u monaku i uhapsiti rimskog papu cezara , saudijskog cezara kralja Solomona Sulejmana , britanskog princa Endrju i Bila Klintona zbog seksualnog robovlasnistva i masovne pedofilije u solomonovom hramu haremu na devicanskim ostrvima . Proterati sve masone sa Balkana pravo na Goli Otok da malo rade umesto sto stampaju novac i kriminalnim novcem kupuju vlast i politicare .

Janko

pre 2 godine

Ovo kao da je film za decu samo meni klizi u tužan kraj Amera i zapadnog novca i moći.Kinezi su pokupovali 90% minerala u Africi.Sa Iranom je potpisan ugovor o derivatima 14 milijardi igas sa Rusijom.Nemci su pre par meseci povukli kompletno zlato iz FA..pa tako je Kanada ostala bez zlata jer je Nemačka povukla svoj dug Kanade u zlatu. Koliko je investitora došlo u SAD,KANADU,AUSTRALIJU???NIKO a i da neko uloži 10 milijardi to je za takve države kao kap u moru.. Ostali bez goriva bez gasa jer Rusija neizvozi dijamante za bušenje škrinja.. Nema više pretnje NATO jer je Kina i Rusija samostalno snažnija u naoružanju od NATO. Da možda neko misli dz države kao Litvanija ili Estonija ili Hrvacka mogu da budu dobro pogonsko gorivo NARO...SMEŠNO

pekicmeki

pre 2 godine

Ne razumem o čemu pričaju. Kad su bombardovali SRJ, kad su ušli u Avganistan, Libiju, Irak, Vijetnam, Koreju, kad su istrebili Indijance, da ne nabrajam dalje ima toga puno, kad su se nakrali da nisu mogli da ponesu, to je bilo u redu. Gde god su bili tu trava više ne raste. A Rusija ne sme da uđe u Ukrajinu koja se odcepila od matice zemlje ko zna na koji način. I sve ostale pribaltičke zemlje koje je NATO uvukao u svoju zločinačku organizaciju. Sram da ih bude. Oni bi da udju u Ukrajinu, Rusi ne smeju. Mora da postoji negde neka maca koja će doći i na njihova vratanca. I neka ne prete Rusima, niko se do sada nije dobro proveo. Dovoljno je da zavrnu slavine i Evropa je u .... Bez ispaljenog metka. Zapravo Ameri to i hoće, da im prodaju svoj gas. Koji je em skuplji, em lošijeg kvaliteta

Milutin Vranjski

pre 2 godine

JOš kad bi stvarno mogao da zapamtiš šte si stvarno rekao Putinu... plašiš se ti i Putinove senke. To što si navodno "izgovorio" bojiš se i da pomisliš a kamoli da kažeš!

Jovan

pre 2 godine

Amerika preti Rusiji da ce platiti stravičnu cenu i sresti se sresti sa ekonomskim sankcijama, ako napadne Ukrajinu, a ovamo planira da da centralnoevropskim članicama NATO veću vojnu podršku, što znači kat-tad sukob sa Rusijom, koja upravo traži od Amerike da ne gomilaju snage prema Rusiji?O čemu se ovde radi?

bogdan

pre 2 godine

Auuuuuu......... Al si Bajdene prestrasio gospodina Putina

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija