• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti

14.12.2021

20:00

ZAUSTAVITE LUDAKE! PREVENTIVNI NUKLEARNI UDAR PO RUSIJI - ZA NEKE NA ZAPADU VIŠE NIJE SULUDA FANTAZIJA!

Vesti

ZAUSTAVITE LUDAKE! PREVENTIVNI NUKLEARNI UDAR PO RUSIJI - ZA NEKE NA ZAPADU VIŠE NIJE SULUDA FANTAZIJA!

Podeli vest

Preventivni nuklearni udar po Rusiji na Zapadu više nije suluda fantazija autora jeftine literature. Takve avanturističke predloge pojedini američki političari žizbacujuž gotovo svakodnevno

Zašto je intenzitet besa prema Rusiji u SAD dostigao taj nivo - i kako je to povezano sa situacijom oko Ukrajine, analizira Gevorg Mirzajan.

- Imali smo zle kraljeve. Imali smo idiotske kraljeve. Ali se ne sećam da smo ikada bili prokleti pojavom zlih idiota u ulozi kraljeva". Ova fraza junaka „Igre prestola" Tiriona Lanistera sada se u potpunosti može primeniti na značajan deo američkog spoljnopolitičkog establišmenta.

Njihov zlobni odnos prema Rusiji kombinovan je sa nerazumevanjem američkih nacionalnih interesa.
       
Želja da na bilo koji način „unište Kartaginu" nadmašuje shvatanje da je Americi u njenom sadašnjem stanju potrebna ruska Kartagina (uništenje bi zahtevalo previše resursa) kao celina. Ako ne baš kao prijateljska, a ono - kao neutralna.
       
Uostalom, kineski Atila već skuplja trupe kako bi izazvao američki Rim.
       
Aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden to razume.
       
Bar je u leto 2021. u Ženevi predložio da se zaustavi eskalacija bilateralnih odnosa, a u decembru održao još jedan samit sa ruskim predsednikom o tome kako zaustavljanje eskalacije pretvoriti u deeskalaciju.
       
Tačan sadržaj njihovog poslednjeg sastanka je nepoznat, ali se po indirektnim indicijama može zaključiti da su strane postigle neku vrstu dogovora.
       
Konkretno: SAD priznaju zabrinutost Rusije zbog širenja NATO i planiraju da organizuju samit na kome će učestvovati Moskva, Vašington i „neke od zemalja članica alijanse".
       
Taj sammit može biti i najkonstruktivniji (ako Bajden želi da se završi uspešno) ili najdestruktivniji (ako mu je potreban samit radi samita).

       
Konstruktivne snage u SAD podržale su ishod samita i Bajdenov kurs deeskalacije.
       
- Nećemo dobiti ništa od vojne konfrontacije sa Rusijom, ali možemo mnogo da izgubimo - ocenio je poznati američki TV voditelj Taker Karlson.

Senator Rodžer Viker - njemu je smešno

Međutim, te snage su u manjini - pa, bar u informativnom prostoru. Bajdenovo ponašanje na video-samitu sa Putinom  značajan deo američkih političara, eksperata i novinara - kako iz redova republikanaca, tako i iz redova demokrata - nije razumeo, čak je i neprijateljski dočekao.

 

RUSIJA JASNA, SVET VISI NA IVICI, ČOVEČANSTVO HRLI U KATASTROFU! Moskva upozorava na zamrznute drevne viruse, DELE NAS MINUTE OD...

       
Ti ljudi veruju da će diplomatski ustupci koje je Bajden učinio Putinu dovesti ne do kompromisa sa Moskvom, već navesti Putina  da svoje navodno destruktivne ciljeve (agresija na Ukrajinu, suprotstavljanje NATO-u) postigne diplomatskim putem.
       
Stoga su američki mediji počeli da objavljuju naslove u stilu „Kako Putin koristi Bajdena da Rusiju ponovo učini velikom".
       
Ukazuje se da je Bajden u pregovorima sa Vladimirom Putinom trebalo da pokaže snagu i odlučnost, da opseda i zastraši ruskog predsednika - a da je on, umesto toga, zapravo pomogao Putinu da poveća uticaj Moskve na zemlje postsovjetskog prostora.
       
Prema rečima senatora Teda Kruza, puštanje u rad Severnog toka 2 omogućiće Rusiji da „tenkovima uđe u predgrađa Kijeva".    
       
Kruz tvrdi, inače, da je samo strah od prekida tranzita gasa kroz ukrajinski GTS sprečio Putina da pokuša da zauzme celu Ukrajinu još 2014. godine.
       
- Šta će se desiti ako ne odbranimo Ukrajinu? - Taker Karlson je postavio pitanje senatoru iz Ajove Džoniju Ernstu, koji se takođe aktivno zalaže za maksimalnu moguću pomoć Kijevu. - Šta, zar će deca u De Mojnu (glavni grad Ajove) govoriti ruski?"
       
Senator Kruz ima odgovor na ovo pitanje. On uverava da će Putinovo zauzimanje Ukrajine biti korak ka pretvaranju Rusije u supersilu, koja će ponovo - kao pre pola veka - pretiti uništenjem SAD.

- Ako Džo Bajden ne promeni svoj kurs, onda će dokumenti - kad sa njih bude skinuta tajnost - pokazati da je velika verovatnoća da će Rusija u narednih 90 dana napasti Ukrajinu i preduzeti kritičan korak ka ponovnom formiranjuSovjetskog Saveza - rekao je senator Kruz.

 

ZAPAD PREKO KIJEVA POKUŠAVA DA PRETI RUSIJI! Putin razgovarao sa Makronom o potencijalnoj INVAZIJI NA UKRAJINU!

       
Neki u SAD, međutim,već prelaze granice ne prosto razumnog, već - bezbednog.
       
Republikanski senatori Rodžer Viker i Džim Inhof zatražili su da Vašington "dramatično poveća pomoć Ukrajini - oružjem, logistikom, čak i američkim vojnim jedinicama".
       
Viker predlaže i da SAD ne isključuju mogućnost preventivnog nuklearnog udara po Rusiji!
       
Ambasada Rusije u Vašingtonu je ovakve izjave već nazvala „neodgovornim" i podsetila Amerikance da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika.
       
Takva upozorenja mogu naterati i uračunljive idiote da dođu sebi.
       
A zle idiote u ulozi senatora, nažalost, ništa ne interesuje...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija