• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektivno.rs

07.10.2020

22:00

RUPA BEZ DNA U TIHOM OKEANU! Torov bunar, nije za one sa slabim srcem

Live TV

RUPA BEZ DNA U TIHOM OKEANU! Torov bunar, nije za one sa slabim srcem

Podeli vest

Ako ste od onih ljudi koji obožavaju misterije i neobična mesta, Torov Bunar je nešto što će vas ostaviti bez tekst

Nedaleko od obala Oregona, u blizini rta Perpetua, nalazi se poznato čudo prirode – rupa koja neprekidno guta morsku vodu oko sebe i koju još zovu odvodnom cevi Tihog okeana, piše Objektiv.rs.

Naime, iako se isprva smatralo da nema dno, istina je da ono postoji, ali je do njega doći veoma opasno i apsolutno nepreporučljivo.

Prema nekim istraživačima, Bunar je verovatno u početku bio pećina, koju su talasi dodatno izdubili i probušili, pre nego što se svod srušio i stvorio otvore na dnu i vrhu, kroz koje prolazi okeanska voda.

Sama rupa je duboka oko 6 metara, a prizor je posebno spektakularan tokom plime ili oluja, kada se voda silovito preliva preko stena i lije u beznađe.

Ono što je najstrašnije je da, tokom ovih iznenadnih bujica, nepažljivi posetioci obale rizikuju da budu zbačeni pravo u vrtlog. Ipak, bez obzira na rizike, fotografi i ljubitelji prirode, nastavljaju da hrle do zapanjujuće fontane, kako bi videli maestralan prizor, koji je sa razlogom dobio ime po Toru, bogu gromova i bure.

Ukoliko vas put ikada nanese u ovom pravcu, dobro je da znate da je najbolje vreme da posetite Torov bunar, jedan sat pre oseke, da biste ga videli bez vode i zatim posmatrali kako se formacija puni, navodi se na portalu Atlas Obscura.

Zaista spektakularno i drugačije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija