• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tvin

14.07.2021

13:43

I MI VOLIMO STARE VIDEO IGRICE, ali da li biste vi platili 1.500.000 dolara za Super Marija iz 1996?!

Live TV

I MI VOLIMO STARE VIDEO IGRICE, ali da li biste vi platili 1.500.000 dolara za Super Marija iz 1996?!

Podeli vest

Ovo je prva igrica ikada prodata na aukciji za više od milion i po dolara

Legendarna igrica Super Mario za konzolu Nintendo 64 prodata je na aukciji za 1,56 miliona dolara, što je novi rekord za jednu video igru, saopštila je američka aukcijska Heritage Auctions.

- Ovo je prva igrica ikada prodata na aukciji za više od milion dolara - rekao je za Frans pres Erik Bredli, portparol aukcijske kuće sa sedištem u Dalasu u američkoj državi Teksas.

Heritage je već ostvario prvi rekord u petak prodajom igrice za nekadašnju konzonu Nintendo NES - "The Legend of Zelda", koja je prodata za 870.000 dolara.

- Super Mario 64 je igra iz 1996. godine, koja prvi put koristi 3D grafiku. To je jedina poznata kopija koja je dobila ocenu 9.8 A++ kompanije specijalizovane za video igre Vata koja procenjuje stanje igrica - rekao je Bredli i dodao da je to najviša ocena koju neka retro igrica može da dobije.

Interesovanje kolekcionara za klasične igre je u konstantnom porastu poslednjih godina. U aprilu je video igra Super Mario Bros za Nintendo NES iz 1986. prodata za 660.000 dolara.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija