DOMAĆICE, MIRNO ZBORI, NEĆE RUČAK DA ZAGORI! Ova supa se NE KUVA, a zdravlje iz nje kipi!

Shutterstock

12:28 Magazin 0

tvin | 05. 09. 2021.

DOMAĆICE, MIRNO ZBORI, NEĆE RUČAK DA ZAGORI! Ova supa se NE KUVA, a zdravlje iz nje kipi!

Ruska supa okroška se pravi od cvekle i kefira i bolje je osveženje od limunade


Tokom leta u Rusiji jedu hladne supe. Najpoznatija ruska hladna supa je okroška. Izuzetno je zdrava, ukusna i osvežava.

Potrebno je:

2 manje cvekle (2 manje)

200 g krastavca

3 mlada luka

700 ml kefira

2 kašike peršunovog lista

kašika iseckane mirođije

4 jajeta

so, biber

Priprema:

Neoljuštenu cveklu ispecite u rerni, na 180 stepeni. Za to je potrebno otprilike sat vremena. Za to vreme tvrdo skuvajte jaja, krastavac isecite na kockice i izrežite mladi luk. Pečenu cveklu oljuštite, izblendirajte je sa kefirom, pa dodajte ostale sastojke i začinite po ukusu. Ova supa se služi hladna, tako što se u svaku porciju stavi polovina jajeta ili po dve četvrtine.

A pogledajte i kako se pravi pica kakvujoš nikada niste probali:


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.