• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Društvene mreže

13.11.2021

16:01

GDE SE SAKRITI U SLUČAJU SMAKA SVETA? Ovo su najbezbednija mesta!

Live TV

GDE SE SAKRITI U SLUČAJU SMAKA SVETA? Ovo su najbezbednija mesta!

Podeli vest

Planeta Zemlja mogla bi da nestane zbog sudara sa nekim kosmičkim telom, kao rezultat prirodne ili katastrofe koju je izazvao čovek

Drugi Hristov dolazak, crna rupa, udar ogromnog asteroida, novi virus, zombi apokalipsa, ratovi i mnogo drugih scenarija koji mogu biti kobni i dovesti do smaka sveta. A jeste li razmišljali gde biste pobegli u slučaju kataklizme?

Smak sveta je tematika kojom se rado bave naučne emisije, filmovi i knjige. Naučnici pretpostavljaju da će u jednom trenutku naša planeta zaista prestati  da se okreće oko svoje ose. Međutim, postavlja se pitanje kada će se to dogoditi? I ono još važnije, u slučaju smaka sveta, gde je najbezbednije pobeći?

Najbezbednija mesta na svetu

  • Island je najizolovanija zemlja u Evropi, a nalazi se na hiljade kilometara od bilo kakvog kopna. Na njemu, postoji mnogo resursa za preživljavanje.

Foto: Printscreen/Youtube

Tekst potpisa
  • Tristan da Cunha je ostrvo u južnom Atlantiku i predstavlja najudaljeniji naseljen arhipelag, na čak dve hiljade kilometara od drugog kopna. Na njemu ljudi žive tek nekih 300 godina.
  • Antarktik izdvaja njegova udaljenost od naseljenih kontinenata, nepristupačnost i surovost prirode, oblik teritorije, velika nadmorska visina i ogromna površina pod ledom. 

Foto: Public

Tekst potpisa
  • Afrički Kejptaun jedno je od najbezbednijih mesta na svetu jer centralno područje grada, poznato kao lonac Kejptauna, okružuje jedinstven planinski venac.
  • Bern u Švajcarskoj ima prirodnu zaštitu od planina Alpi.

Foto: Printscreen You Tube

Tekst potpisa

 

 

 

 

Pogledajte:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija