• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: M. Tonić Stojić

Autor: Informer

29.01.2023

18:00

MUČE VAS HEMOROIDI? REŠITE SE OVOG PROBLEMA ZAUVEK NA PRIRODAN NAČIN! Travar Marko otkriva koje biljke vam mogu pomoći!

Pixels

Live TV

MUČE VAS HEMOROIDI? REŠITE SE OVOG PROBLEMA ZAUVEK NA PRIRODAN NAČIN! Travar Marko otkriva koje biljke vam mogu pomoći!

Podeli vest

Svaki drugi čovek u Srbiji ima problem sa hemoroidima

Glavni krivci za nastanak hemoroida predstvljaju neadekvatna ishrana sa premalo vlakana, kao i pasivan stil života. Osim toga - trudnoća, gojaznost, nasleđe, starenje, hronični zatvor, kao i analne infekcije mogu dovesti do njihove pojave. Najčešći simptomi su bol prilikom pražnjenja creva, krv u stolici, svrab, iritracija, otok kože anusa. U zavisnosti od stepena mogu se izlečiti prirodnim putem i na taj način izbeći operacija. Travar Marko Stevanović otkrio je za Informer koje biljke nam mogu biti od koristi. 

Foto: Shutterstock

 

- Trebalo bi da unosimo što više vlakana. Žitarice u sebi sadrže supstancu koja se zove lecitin. Ona dosta potpomaže varenju i na taj način sprečava pojavu hemoroida. Oni takođe, mogu da nastanu zbog nedovoljnog unosa tečnosti. Čovek mora da unosi dosta tečnosti, pre svega vode, a onda i nekih čajeva. Od hajdučke trave mogu da se prave obloge. Ona je samonikla jestiva lekovita biljka. Dobila je naziv po tome što su hajduci njome previjali svoje rane. Meni je lično izuzetno pomogla. Sitno se izgenječi, stavi se u blender da se napravi kaša, potom se stavi u gazu pa na obolelo mesto. Ona izvuče otok i zaista za par dana, bićete kao novi - tvrdi naš sagovornik.

Osim hajdučke trave od pomoći može biti i kantarionovo ulje. 

Foto: Shutterstock

 

- Kantarionovo ulje u sebi sadrži supstancu hipericin koja utiče na hornom sreće seratonin. Ono takođe može da pomogne kod hemoroida u vidu obloga. Bokvica, i muška i ženska, koje rastu na svakom koraku, mogu da se upotrebe za taj problem. Kao i hajdučka trava izblenira se i zavije u gazu pa stavi na obolelo mesto. Divlji kesten, lipa, med sve su to prirodna sredtva koja nam mogu pomoći u borbi sa hemorodima spolja. Što se tiče dolovanja iznutra tu možemo koristiti čaj od hajdučke trave, brusnice, beli luk -  nabraja travar.

Stevanović ističe kako je veoma važno da se, osim korišćenja obloga i čajeva, otkrije i reši uzrok nastanka problema. Ukoliko su to neadekvatna ishrana i nekretanje, poraditi na tome kako bi se izbegla situacija da se hemoroidi vrate ili dođe u stadijum da je operacija neophodna. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Naslov i sadržaj

pre 1 godinu

Sadržajan i poučan tekst. Naslov? Čitaoci, pogledajte pažljivo: Upotreba velikih i malih slova, boldiran tekst, interpukcija u naslovu, Znaci uzvika ... Samo redakcijski šegrti imaju pravo na to, a mi sa svojim komentarima, ne. Smatraće se da psujemo, da se "deremo", vičemo itd.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija