• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Društvene mreže

16.12.2020

08:13

OTROVALI GA, PUCALI U NJEGA, POLOMILI MU SVE KOSTI I BACILI GA U REKU! I sve je to preživeo! Kažu da je bio KRALJ CRNE MAGIJE!

Podkast

OTROVALI GA, PUCALI U NJEGA, POLOMILI MU SVE KOSTI I BACILI GA U REKU! I sve je to preživeo! Kažu da je bio KRALJ CRNE MAGIJE!

Podeli vest

Grigorij Raspućin ubijen je u Petrogradu, 16. decembra po starom kalendaru. Njega je ubio knez Feliks Jusupo sa grupom zaverenika kako bi, kako su tvrdili, spasli ugled monarhije

Ispostavilo se da Raspućin nema ni najmanju nameru da “ode” mirno.

Prema svedočanstvima dvojice ubica, Jusupov je pokupio Raspućina pod izgovorom da njegova supruga Irina želi da ga vidi. Irina je, međutim, tada bila na imanju Jusupovih na Krimu.

Prvo su pokušali da ga otruju vinom i kolačima, ali otrov iz nekog razloga nije delovao.

Zatim ga je knez Jusupov upucao iz neposredne blizine i Raspućin je pao na pod naizgled mrtav.

Međutim, nakon nekoliko minuta ustao je, udario kneza Jusupova i pokušao da pobegne.

Ostali zaverenici su ga uhvatili, istukli, ispalili u njega još metaka i na kraju ga bacili u hladnu Nevu.

Raspućinovo telo pronađeno je dva dana kasnije. 

Sve je šokirala vest da su mu pluća bila ispunjena vodom što je značilo da nije bio mrtav u trenutku bacanja u reku.

Značajnu ulogu igrao je u životima cara Nikolaja II i njegove žene Aleksandre. Negovao je reputaciju pobožnog, svetog čoveka i iscelitelja, sposobnog da izleči prestolonaslednika Alekseja od hemofilije.

Postepeno, Raspućin zadobija sve veći i veći uticaj na caricu Aleksandru, čak i u političkom pogledu.Imao je veliki uticaj na poslednje dane ruske dinastije Romanovih.

On je najavio da će se carstvo srušiti ukoliko bude ubijen i da će to biti početak kraja vladavine Romanovih.

Dve godine posle smrti Raspućina, komunisti su ubili carsku porodicu Romanov.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija