• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin

08.11.2021

08:37

ZBOG NJEGA JE ZAMALO POČEO TREĆI SVETSKI RAT! Kapetan američke nuklearne podmornice otpušten jer je UDARIO U PODVODNU PLANINU!

wikipedia.org

Podkast

ZBOG NJEGA JE ZAMALO POČEO TREĆI SVETSKI RAT! Kapetan američke nuklearne podmornice otpušten jer je UDARIO U PODVODNU PLANINU!

Podeli vest

Kapetan američke mornarice, izvršni oficir i glavnI tehničar sonara nuklearne podmornice “Konektikat“, otpušten je iz vojske SAD jer je uspeo podmornicom da udari u podvodnu planinu

 

Incident se dogodio u Južnom kineskom moru prošlog meseca.

Komandant Kameron Aldžilani, poručnik Patrik Kašin i glavni tehničar za sonar Kori Rodžers odstranjeni su sa svojih položaja zbog “gubitka poverenja” u njihove sposobnosti.

Viceadmiral Karl Tomas, glavnokomandujući Sedme flote, zaključio je da je boljom procenom situacije, pametnijim odlučivanjem i poštovanjem procedura u navigaciji mogao da bude izbegnut incident koji se desio pre nekoliko nedelja.

Brza napadačka podmornica klase “Seawolf” (morski vuk) nalazila se u Južnom kineskom moru 2. oktobra kada je udarila u “objekat“ te se morala da se vrati u Guam na procenu štete.

Sada je utvrđeno da je pomenuti “objekat” zapravo podvodna planina. Petnaest mornara zadobilo je lakše povrede.

Incident se odigrao samo nekoliko nedelja nakon što su Velika Britanija i SAD potpisale bezbednosni sporazum sa Australijom o razmeni tehnologije za nuklearne podmornice.

Južno kinesko more je jedan od najnapetijih morskih regiona. Kina tvrdi da polaže pravo na njegov veći deo, ali se susedne zemlje i SAD ne slažu. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija