• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.03.2022

10:00

PIJAN DIVLJAO NA MOTORU, LEKARI MU SKUPLJALI MOZAK SA ASFALTA! Potresna ispovest mladića čije su ŠANSE DA PREŽIVI BILE 1 U 10 MILIONA!

printscreen

Podkast

PIJAN DIVLJAO NA MOTORU, LEKARI MU SKUPLJALI MOZAK SA ASFALTA! Potresna ispovest mladića čije su ŠANSE DA PREŽIVI BILE 1 U 10 MILIONA!

Podeli vest

Nakon što se probudio iz kome posle 40 dana, rešio je da njegova misija bude da proba da sačuva druge od greške koju je sam napravio

22. avgusta 2010. godine , dan nakon što se vratio sa letovanja, život Milana Mitića iz Požarevca, tada dvadestrogodišnjeg mladića, promenio se zauvek.  

- Izašli smo da se malo opustimo, da popijemo po koju čašicu. Promenili smo pet kafića i u poslednjem, u tako pijanom stanju, napravio sam problem i zakačio se sa jednim od radnika tog lokala. Drugar je želeo da se veče završi mirno i pozvao me da se sklonimo. Moja namera bila je da njega odvezem kući i vratim se da rešim započet problem. Nisam ni pomišljao da neću uspeti. Stižemo do motora koji sam tada vozio, pokušavam da startujem mašinu, ali nije hteo "ni za živu glavu" da upali. 

Milan kaže kako je đavolja upornost ugušila opomenu Boga i anđela čuvara da na motor ne seda. U alkoholisanom stanju i pod adrenalinom od prethodnog sukoba nije ni osetio kojom brzinom se kreće. Ušao je u krivinu sa 170 kilometara na sat.

- Kako sam naišao, prednji točak udario je u sam ivičnjak, motor je odletao, a ja sam kao strela glavom polomio drvene stubove koji su nosili nadstrešnicu. Kacigu sam imamo jednu, ali nju sam dao drugaru. On je prošao sa teškim telesnim povredama, ali ne opasnim po život kao ja. 

Lekari požarevačke hitne pomoći bili su sigurni da Milan neće preživeti put do Beograda. Jedan od očevidaca ispričao je da su mu doktori, doslovce, sakupljali mozak sa trotoara. 

- Operacija je trajala više od dva i po sata, a najveći problem bilo je očisiti ranu od opiljaka. Probušio sam sve tri moždane ovojnice i polomio sva rebra u grudnom košu. 

40 dana tada dvadeset trogodišnji mladić proveo je u komi ne sećajući se apsolutno ničega. Nakon niza zdravstvenih komplikacija koje su usledile, Milan daje prve znake života. Kada se probudio, prvo što je pomislio bilo je kako je sebi uništio život ni zbog čega. 

- U periodu nakon izlaska iz bolnice nisam mogao ništa. Ni da obavljam ličnu higijenu, sve je to radio moj otac i bio neprestano uz mene. Kupao me, brijao, hranio... Snagu sam nalazio u porodici, prijateljima, ali i Bogu. 

Posle svega što je preživeo, misija Milana Mitića je da ukaže mladima kako ne treba živeti, šta ne treba raditi i kojim idealima ne treba biti vođen. U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja na čelu sa direktorom Duškom Pešićem kao i čelnicima grada Požarevca i gradonačelnikom Sašom Pavlovićem, drži tribine na kojima govori o tome kroz šta je prošao i kako može da izgleda kada se ne poštuju propisi u vožnji.

- Mladima bih poručio da nikad ne konzumiraju alkohol ukoliko voze, kao i da ne sedaju u kola sa vozačima koji su pili, da poštuju ograničenja koja se tiču dozvoljene brzine i da kada su na motoru, uvek voze kacigu jer, kako kaže, motor ne prašta greške. 

Milan je 1 u 10 miliona onih koji prežive ovakvu vrstu saobaćajne nezgode, a ostatak svog života posvetiće tome da niko od nas ne bude deo crne statistike. 
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 2 godine

Nemoguce je glavom probiti tri stuba,cak ni pri tolikoj brzini. Stubove je otkinuo motorom, a glavom dokacio stub. Toliko.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija