• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

20.03.2020

14:09 >> 14:11

MAJA JE NAPUSTILA POSAO ZBOG LJUBAVI: Znam da sam dala sve od sebe, pa kako bude! (Video)

Live TV

MAJA JE NAPUSTILA POSAO ZBOG LJUBAVI: Znam da sam dala sve od sebe, pa kako bude! (Video)

Podeli vest

Nesvakidašnje kreacije Maje Pantović iz Čačka, spoj su mode i slikarstva

Čačak – Talentovana Maja Pantović pronašla je način da spoji modu i slikartsvo pa haljine koje izađu iz njenog ateljea predstavljaju pravo umetničko delo. Ova Čačanka završila je grafički dizajn i nakon nekoliko godina provedenih na poslovima u struci odlučila je da prati svoju želju za slikanjem.

Foto: RINA

 

„Rešila sam da rizikujem da dam otkaz i da probam, nisam želela da se u svojim pedesetim kajem što nisam pokušala. Ovako znam da sam dala sve od sebe, pa kako bude. Ako padnem ustaću i nastaviću dalje, ali smatram da uopšte nisam pogrešila“, rekla je za RINU Maja.

Posle samo godinu dana ljubotelji mode prepoznali su neobičan spoj krojeva, tkanine i motiva, a na njenim kreacijama najupečatljiviji su ti oslikani detalji.

Foto: RINA

 

„Prikaz životinja u realnom i apstraktnom smislu sve me to privlači i intersenatno mi je. Takođe volim retro motive, poput starih bicikli, automobili i brodovi. Ponekad i mušterije imaju neke svoje ideje, tako da nakon sugestija zajedno pravimo umetničko delo“, kaže ova umetnica.

Posebno je ponosna na venčanicu, koju je sa prijateljicama radila dva meseca. Sa bezbroj cvetova oslikanih bojama koje svetle u mraku i povezanih ručnim vezom.

Foto: RINA

 

„Pravili smo venčanicu, a buduća mlada uopšte nije znala šta će dobiti na kraju. Kada je došla nakon dva meseca i ugledala svoju haljinu, to je za nju bio šok u pozitivnom smislu. Taj momenat njene sreće zauvek ću pamtiti i dalo mi je motivaciju za dalji rad. A ono što je bilo bitno jeste da je ta devojka baš umela da ponese tu nesvakidašnju haljinu“, priča Čačanka.

Ovim poslom uspela je da pokaže svu svoju kreativnost, a svaki komad koji izađe iz njenog ateljea je unikat.

„Sve je priča za sebe, a samo ako u svoj posao uložite ljubav i puno truda nema šanse da ne uspete“, poručila je Maja.

Boje koje koristi su trajne i ne skidaju se nakon pranja sa materijala, čak iako ih operete na 30 stepeni  u mašini. Maja kaže da su njen rad prepoznali brojne mušterije iz svih gradova Srbije, ali i iz inostranstva, pa se neke njene kreacije mogu kupiti i u Londonu.

BONUS VIDEO:

KRAJ JEDNE ERE! Preminuo Borislav Stanković, Srbin koji je promenio tok svetske košarke (Video)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija