• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

28.04.2020

13:24

OVO JE IDEALNO MESTO ZA ODMOR TELA I DUŠE! Srce Šumadije krije čak 10 izvora studene, pijaće vode! (Video)

Live TV

OVO JE IDEALNO MESTO ZA ODMOR TELA I DUŠE! Srce Šumadije krije čak 10 izvora studene, pijaće vode! (Video)

Podeli vest

Drastičan pad cene sirove nafte na svetskom tržištu, doveo je do toga da litar benzina bude jeftiniji od litra vode. Takva situacija je već danima u Kanadi, a stručnjaci kažu da će Srbiju taj scenario zaobići

Međutim, meštani sela Borač ne bi imali ništa protiv toga jer se u njihovom selu na nepunih dve stotine metara, nalazi čak 10 izvora čiste pijaće vode.

- Mi vodu ovde prosipamo, dok u drugim zemljama je papreno plaćaju. Za njih su ovakvi prirodni izvori izuzetna retkost. Nismo ni svesni koliko smo bogati, ali tek usled epidemije koronavirusa svi se vraćaju onim pravim vrednostima. Svi su se zadnjih mesec  dana prisetili motike, a pre toga su je ismevali. Sad smo se svi okupili oko domaćinstava koja su zarasla u korov. Trebalo je da nam „dogori do noktiju“ da bi shvatili da je priroda nepresušno bogatstvo i odakle potičemo - rekao je za RINU, Dejan Milošević iz sela Borač.

Ovo mesto u srcu Šumadije svojevrsna je vazdušna banja, a specifična ruža vetrova i povoljna klima čini Borač idealnim mestom za oporavak i odmor kako tela, tako i duše.

- Vazduh u kombinaciji sa vodom i vetrom čini preporod za organizam. Ovde je izuzetno bogatstvo borove, hrastove i cerove šume. Mi meštani sa tim živimo od rođenja i zato je većina doživela duboku starost. Često nam dolaze gosti iz velikih gradova i uvek se vraćaju jer ovde život zaista ima drugu dimenziju - kaže Dejan koji i sada ponekad zaspi u pravoj slamarici.

KOD NJIH NEMA KORONE, ALI PAKETI POMOĆI IPAK STIŽU! Opština Knić vodi računa o svojim žiteljima! (Video)

Ovaj vredni domaćin ima u planu, da upravo u selu Borač na 550 metara nadmorske visine napravi kamp za decu, kako bi odrastala u prirodi i kako bi stvorili imunitet za ovaj virus koji trenutno hara planetom, ali i za mnoge druge koji se budu pojavili u budućnosti.

OD DANAS POČINJU DA RADE SALONI LEPOTE! Evo kako će se sređivati frizura i nokti tokom vanrednog stanja! (TV IN)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17