• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cdm.me

07.09.2020

11:21

ZAKORAČITE U VREMEPLOV! Pogledajte gde se vaš grad nalazio pre nego što su postojali današnji kontinenti! (INTERAKTIVNA MAPA)

Live TV

ZAKORAČITE U VREMEPLOV! Pogledajte gde se vaš grad nalazio pre nego što su postojali današnji kontinenti! (INTERAKTIVNA MAPA)

Podeli vest

Nova interaktivna mapa omogućava vam da proverite gde se vaš rodni grad nalazio na Zemlji u razdoblju od 750 miliona godina.

Mapa prati promene na planeti (poput razdvajanja kontinenata) od pre 750 miliona godina do danas. Razvio je bivši Googlov inženjer Ijan Vebster koristeći PALEOMAP mape koje je napravio geolog Kristofer Skotiz.

Vebster kaže da mu je cilj bio da na jednostavan nacin prikaže komplikovane naučne podatke kako bi svako ko poželi da nešto nauči o istoriji planete Zemlje to mogao lako da iskoristi.

Mapu možete da pogledate OVDE. Kad je otvorite, u gornjem levom uglu možete da upišete naziv svog rodnog grada (ili bilo god drugog grada) i izaberete vremenski period. Prva moguća opcija je razdoblje od pre 750 miliona godina, nedugo nakon što su počele da se razvijaju prve alge u okeanima, a poslednja će vam omogućiti da vidite kako Zemlja trenutno izgleda.

S desne strane imate opciju "skoka" u neke ključne trenutke u evoluciji života na Zemlji, na primer pre 400 miliona godina kad su se pojavili prvi insekti.

BONUS VIDEO:

NESVAKIDAŠNJA PONUDA! Spavajte sa lavovima, doručkujte sa žirafama!

KAPIRAŠ, VAŽI, OTORINOLARINGOLOGIJA - Poslušajte kako naše reči zvuče kada ih on izgovori


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15