• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

03.11.2020

17:43

KROKODIL U PESKU! Ovo još niste videli!

Live TV

KROKODIL U PESKU! Ovo još niste videli!

Podeli vest

Andoni Bastarika je umetnik koji je zahvaljujući svojim realističkim skulpturama od peska postigao popularnost na društvenim mrežama.

O njegovom radu pisali su svetski mediji, a prvi utisak o njegovim skulpturama jeste da je teško razaznati da li je reč o umetničkom delu ili realnom živom biću.

Foto: instagram/andoni_bastarrika_artista

Osnovni materijal njegovih skulptura je pesak, a zarad boljeg realističkog efekta služi se i bojama.

Najviše ga inspiriše živi svet, i upravo zato je odlučio da u svojim delima prikazuje različite životinje. Njegove figure, koje se nalaze na obalama Baskije, privlače pažnju prolaznika, a postale su i prava turistička atrakcija.

Foto: instagram/andoni_bastarrika_artista

 

Počeo je da pravi skuplture pre 10 godina kada je šetao plažom sa ćerkom, a objašnjava da je prvo napravio jednu sirenu. Kaže da je proces izuzetno zanimljiv, a da su njegove ruke same znale kako da naprave umetničko delo od peska. “Pesak me fascinira zbog toga što, bez obzira na to kako ga posmatrate, uvek možete da naučite nešto novo ako želite. Da bi se napravila skulptura, potreban je nezamisliv broj zrna peska, a svi se one grle kako bi neko njihovom jedinstvu dao oblik”, napisao je on na društvenim mrežama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija