• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin.rs

26.08.2021

09:00

JEDNA BAKTERIJA S KORENA KUKURUZA, BALON S VODOM I SJAJNA IDEJA! To je sve što je Snežana imala u početku! Danas je ono što pravi VAŽNO ZA SVE NAS! Pogledajte novo izdanje emisije "Uspešne Žene Beograda"!

Printscreen

Live TV

JEDNA BAKTERIJA S KORENA KUKURUZA, BALON S VODOM I SJAJNA IDEJA! To je sve što je Snežana imala u početku! Danas je ono što pravi VAŽNO ZA SVE NAS! Pogledajte novo izdanje emisije "Uspešne Žene Beograda"!

Podeli vest

Prof. dr Snežana Đorđević, vlasnica firme Agrounik koja se bavi istraživanjem u biotehničkim naukama, otkrila nam je tajnu svog uspeha

Kompaniju je osnovala 2002. godine, a industrijska proizvodnja mikrobiološkog đubriva Slavol  započeta je 2005. godine po recepturi prof. dr Snežane Đorđević. 

Ideju za biznis je dobila radom na doktorskoj disartaciji kada je izlovana jedna vrsta bakterije sa korena kukuruza koja je pokazivala stimulativan efekat na rast biljaka. Nakon što je istaživanje dokazano i u praksi, Snežana je osnovala kompaniju i započela proizvodnju prvog prirodnog preparata za rast biljaka. 

Foto: Printscreen

- Krenule sam biznis bez velike ambicije, ali sa velikom željom da budem afirmisane i da budem prepoznatljive - ispričala je Snežana.   

Ulaganja

- Naša proizvodnja je bila zaista mala u jednom bioreaktoru od 70 litara. Međutim kako je vreme teklo, mi smo dokupljivali nove fermentore tako da sada imamo čitavu fabriku - otkrila je Snežana.

Za poslovanje kaže da je puno izazova i da se nikada ne stane posle jednog uspešnog perioda. U preduzetništvu je najbitni stalni razvoj, pa tako i ova kompanija po zavretku jednog projekta ulazi u drugi. 

Kako je firma dobila ime? 

Naziv kompanije nosi simboliku njenog i imena njenih sinova. Prvi brend Slavol po kome je firma i postala poznata nosi početna imana Snežaninog oca koji je verovao u njen rad. 

Foto: Printscreen

Uspešne žene Beograda - Agrounik

Snažana je istakla da problemi u poslovanju uvek postoje ali da firma zajedno sa njima raste. Kako navodi, kolektiv je najbitniji za uspešno poslovanje i upravo zbog toga za svoj tim bira stručne i ambiziozne ljude. Takođe, mladima koji su željni znanja i napredovanja pruža priliku stručne prakse u komapaniji, a oni koji se zaista i pronađu u ovom poslu, mogu postati deo tima. 

5 saveta za uspeh 

* Nikad ne odustaje 
* Verujte u svoju ideju
* Radite na sebi i svojoj ideji
* Poštujte kolektiv
* Nikada nemojte da zaboravite na dalji razvoj 

 

- Važan segment našeg posovanja je da odaberemo prve, kvalifikovane ljude. U okvirku kompanije Agrounik organizujemo studensku praksu u cilju da se studenti upoznaju sa radom u mikrobiologiji i sa radom u industriji. Takođe, želimo da sutra ovo bude njihova kompanija gde ćemo ih zaposliti i gde će oni nastaviti svoju karijeru - ispričala je Snežana. 

Foto: Printscreen

Uspešne žene Beograda - Agrounik

Vlasnica komapnije je znala da je na pravom putu kada su ljudi počeli da traže njene proizvode,  međutim kako smatra, uvek ima prostora za dalji razvoj, čemu kompanija i teži. 

- Stalno je puno izazova, nikad se stane u suštini. Ulazimo iz jednog projekta u drugi projekat. To da kažete: "E sad smo stali, sada je to dobro", ja to još nisam doživela i milim da je još rano. Mi imamo još mnogo doga da radimo i na još mnogo mesta da se dokazujemo - otkrila je Snežana. 

RECEPT ZA USPEH 

- Moj savet za mlade preduzetnike je da ne odustaju, da žive za svoju ideju, da sve što mogu, umeju i znaju ulažu u sebe. Savetujem im da ulažu u razvoj soveje ideje, jer uspeh svakako neće izostati zato što u ono što verujemo i u ono za šta živo nam pokazuje pravi put - zaključila je Snežana. 

Pogledajte novo izdanje emisije "Uspešne žene Beograda - inovativne rpeduzetnice": 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17