• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin.rs

15.10.2021

10:00

ANICA JE OTKRILA NAJVEĆU TAJNU - SPOJILA ZNANJE I IGRU I NAPRAVILA OZBILJAN BIZNIS! Pogledajte novu epizodu serijala "Uspešne žene Beograda"!

printscreen tvin

Live TV

ANICA JE OTKRILA NAJVEĆU TAJNU - SPOJILA ZNANJE I IGRU I NAPRAVILA OZBILJAN BIZNIS! Pogledajte novu epizodu serijala "Uspešne žene Beograda"!

Podeli vest

Anica Pavlović, vlasnica Dečijeg inovacionog centra nam je otkrila tajnu svog uspeha

Dečiji inovacioni centar se bavi edukacijom dece iz oblasti tehničkih nauka, konkterno programiranja, robotike i elektronike. Anica je spojila znanje i zabavu i uz pomoć "Lego" setova deca kroz igru prave igračke robote o kojima su oduvek sanjali. A koja je tajna njenog uspeha? 

Anica je još od malena volela tehničke nauke, a na ideju o biznisu došla je tokom studija na odseku za robotiku. Kako je navela, logičan sled je bio da svoju karijeru nastavi u oblasti koju je izabrala kao svoj put. Ona je spojila nekoliko različitih oblasti u jednu - robotiku. 

Foto: printscreen tvin

Anica Pavlović, vlasnica Dečijeg inovacionog centra nam je otkrila tajnu svog uspeha

- Deca imaju rad sa "Lego setovima", kreativne radionice na kojima prave robote od nule pomoću elektronskih komponenti, a onda kombinuju te dve stvari - rekla je Anica. 

"Kada želiš nađeš način, kada ne želiš tu je uvek neki izgovor" 

Anica Pavlović, vlasnica Dečijeg inovacionog centra

- Pre nego što sam otpočela posao sam se informisala kod ljudi koji se bave ekonomijom, a najviše pitanja sam imala koja se tiču papirologije. Kada si preduzetnik pomisliš kako nikada više nećeš raditi ono što ne voliš, međutim tek tada moraš da se zanimaš oko svega. Najteža stvar na početku mi je bila ta papirologija  - otkrila je Anica.

Posao je započela iz ljubavi prema robotici, a put ka uspehu nije bio nimalo lak. Prvih godinu dana poslovanja joj je bilo najteže, a kako navodi istrajnost je imala ključnu ulogu. 

- U samom startu nisam imala ideju da to bude nešto veliko. Počeli smo malim koracima. Biznis plan nismo imali, to je bilo onako iz srca i duše. Moje iskustvo kaže da on nije neophodan jer najčešće ono što napišete i osmislite nema baš mnogo veze sa onim što se na kraju desi - pričala je Anica. 

Foto: printscreen tvin

Dečiji inovacioni centar

- Sredastva samo nabavljali na razne načine, uglavnom je to bila ušteđevina i pozajmice u okviru porodice. Tek posle godinu dana možemo reći da smo bili na nuli. Najbitnije je istrajati u tome. Stah postoji i sada. Najveći strah je da li će idalje postojati interesovanje za ovakvim radionicama - otkrila je. 

Pet saveta za uspeh 

- ideja 

- želja 

- istrajnost 

- konstantan kvalitet 

- biti spreman na rizik 

Kada je u pitanju marketing Anica ističe da ništa nije besplatno i da je za sve potreno ili vreme ili novac. Kao najbolju reklamu smatra preporuku. Takođe osmislila je i program za onu decu koja sebe prepoznaju u ovoj oblasti, a sa njima radi potpuno besplatno.  

- Deca koja se zaista trude i imaju želju i dolaze na radionice mogu postati deo takmičarske ekipe i pripremti se za takmičenja potpuno besplatno i raditi sa vrhunskim mentorima - rekla je Anica i otkrila kada je uvidela da je uspela u svojoj zamisli: 

- Prvi uspeh samo uvedila kada je naša ekipa plasirala na evropsko prvenstvo i tada nam je bilo jasno da ono što radimo, radimo na dobar način

Kako je to biti preduzetnik?

- Kada ste preduzetnik razmišljate o poslu 24/7. Tu jednostvano nema slobodnog dana, svakodnevno razmišljate, osmišljate ideje... - zaključila je Anica.

Pogledajte: 

Projekat „Uspešne žene Beograda“ finansira Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj u saradnji sa Gradom Beogradom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jovo

pre 2 godine

A koliko košta? 5000 dinara za 10 školskih časova po djetetu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija