• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Društvene mreže

07.11.2021

13:30

HRANA ZA DUŠU I TELO! Kraljevski potaž od brokolija!

pexels.com

Live TV

HRANA ZA DUŠU I TELO! Kraljevski potaž od brokolija!

Podeli vest

Napravite idealan spoj ukusnog i zdravog

Smatra se da je brokoli kralj povrća jer sadrži sve potrebne vitamine i minerale za zdravlje našeg organizma.

Evo kako da napravite kraljevski potaž od brokolija: 

Sastojci:

60 g crnog luka
200 g krompira
1,5 l vode za kuvanje
So
Biber
100 g šargarepe
Brokoli (oko 200 g cvetića)
Lovorov list
Ulje ili mast
80 ml neutralne pavlake

Priprema:

U zagrejano ulje (mast) dodajte sitno seckani luk i šargarepu. Posolite i dinstajte na slabijoj temperaturi dok luk ne postane staklast. Dodajte krompir i povećajte temperaturu. Dodate lovovrov list i sipajte vodu. Posolite i pobiberite. Kuvajte na jačoj temperaturi, dok voda ne provri. Zatim dodajte cvetiće brokolija. Smanjite temperaturu i kuvajte dok povrće ne omekša (oko 20 minuta).

Šerpu sklonite sa šporeta i procedite povrće, ali sačuvajte vodu u kojoj se povrće kuvalo. Sklonite lovorov list. Povrće ispasirajte sa malo bujona. Vratite u šerpu povrće i bujon. Sipajte neutralnu pavlaku. Dobro promešajte. Vratite na šporet i pustite da čorba proključa još jednom. Probajte i začinite po vašem ukusu.

Prijatno!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija