• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Društvene mreže

09.11.2021

07:58

TAJNI TRIK DŽEJMIJA OLIVERA! Ovakvu karbonaru još niste probali! UŽIVAĆETE U SVAKOM ZALOGAJU!

Live TV

TAJNI TRIK DŽEJMIJA OLIVERA! Ovakvu karbonaru još niste probali! UŽIVAĆETE U SVAKOM ZALOGAJU!

Podeli vest

Nezaobilazno italijansko jelo koje deca obožavaju

Postoje razne varijante spremanja ovog italijanskog specijaliteta. Neki poznavaoci kuhinje ističu da je najčešća greška korišćenje pavlake za kuvanje koju većina nas koristi u spremanju. Dok drugi ipak kažu daje pavlaka neophodan sastojak. U svakom slučaju, dodavali pavlaku ili ne da bi se dobio taj fini kremasti sos, karbonara zahteva ipak malo više truda i veštine.

Čuveni kuvar Džejmi Oliver otkrio je jednostavan, a efikasan trik koji će vašoj karbonari dati bolji šmek! Verujemo da ćete ga isprobati koliko danas. Otkrio je da u svoj omiljeni recept dodaje i tikvice, a od testenina najčešće se odlučuje za pene.

Sastojci:

6 srednje velikih tikvica
500 g testenine po izboru 
4 velika jaja
100 ml pavlake za kuvanje
1 šaka parmezana
maslinovo ulje
izrezana slanina
15 g majčine dušice

Priprema:

U posudu staviti vodu i prstohvat soli. Taman dok voda proključa, imate vremena da pripremite ostatak. Narežite tikvice na manje komade. Odvojiti žumanca od belanca, pa pomešajte žumanca s pavlakom za kuvanje i polovinom parmezana. Dodati morsku so i biber i sve to opet dobro pomešati. Dok sečete slaninu, zagrejte tiganj u koji ćete dodati maslinovo ulje. Slaninu pržite dok ne postane staklasta, tamnosmeđa i hrskava, a potom je sklonite s vatre i ocedite višak masnoće. Dodajte komade tikvica, 2 velika prstohvata bibera i majčinu dušicu. Pržite dok tikvice ne počnu poprimati zlatnožutu boju i lagano omekšaju. Vruće testenine ocediti i ostavite s strane malo vode u kojoj su se testenine kuvale. U tiganj ubacite testeninu s tikvicama i slaninom, a zatim skinite s vatre i dodajte malo vode koju ste ostavili i pripremljeni kremasti umak. Sledeći korak zahteva veliku brzinu! Brzo mešajte kako se žumance ne bi zgrudvalo. Dodajte ostatak parmezana. Poslužite i uživajte!

Prijatno!

Pogledajte:

 

 

 

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

PREMINUO DRAGAN MARKOVIĆ PALMA
Politika

PREMINUO DRAGAN MARKOVIĆ PALMA

Večeras je u 64. godini, posle kraće bolesti, preminuo Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodina.

22.11.2024

19:39

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Poznati glumac izvršio samoubistvo
Showbiz

Poznati glumac izvršio samoubistvo

Zvezda "Real Housewives of Potomac" Metju Bajars umro je u 37. godini. Prema tvrdnjama kancelarije glavnog medicinskog istražitelja Merilenda, smrt je nastupila 21. novembra.

22.11.2024

20:31

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set