• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Društvene mreže

12.11.2021

16:51

BUNDEVA JE KRALJICA JESENI! Evo kako da jednostavno napravite NAJUKUSNIJE njoke!

Live TV

BUNDEVA JE KRALJICA JESENI! Evo kako da jednostavno napravite NAJUKUSNIJE njoke!

Podeli vest

Recept koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Nedelja ne može da prodje bez porodičnog ručka. Kako je trenutno sezona bundeva, očekivano je da se u ovom periodu bar jednom nedeljno nađu na jelovniku, u bilo kom obliku. Ove nedelje, odlučili smo da vam preporučimo nešto malo drugačije. Da li ste znali da se njoki ne moraju baš isključivo praviti od krompira? Uz njih možete poslužiti sos od paradajza i mocarele.

Potrebni sastojci:

300 g bundeve

300 g oštrog brašna

1 jaje

50 g maslaca

400 g pelata

1 crni luk 

maslinovog ulja

100 g rendanog parmezana

Način pripreme:

Bundevu isecite na manje kockice i skuvajte u vodi. Kada se skuva, procijedite je, pa napravite pire. Dodajte maslac  isečen na kockice, posolite, pobiberite, pa mešajte dok se maslac ne otopi. Kada se pire ohladi, dodajte mu brašno i umesite glatko testo. Po potrebi dodajte još malo brašna ako osetite da je previše lepljivo. Uzmite komad testa, formirajte manji valjak i secite njoke željene veličine. Na isti način obradite ostatak testa.

Sada pripremite sos. Naseckajte luk na sitno i dinstajte ga oko 10 minuta na maslinovom ulju. Zatim dodajte sitno naseckan pelat sa sokom, začinite po ukusu i prokuvajte 10 minuta. Sklonite sa šporeta, pa dodajte rendani sir i dobro promešajte.

Sipajte vodu u šerpu i posolite. Kada voda provri, pažljivo ubacite njoke. Kada isplivaju na površinu, kuvajte ih još par minuta, a zatim ih izvadite i ubacite u posudu u kojoj ste kuvali sos. Promešajte dobro i servirajte sa još malo rendanog parmezana.

Prijatno!

Pogledajte:

 

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set