• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dejana Kljajić

20.03.2022

15:00

RUSIJA BI OVAJ SUKOB ZAVRŠILA ZA DVA DANA, ALI... JEDAN POTEZ KINE MOŽE DA PROMENI SVE!

printscreen

Live TV

RUSIJA BI OVAJ SUKOB ZAVRŠILA ZA DVA DANA, ALI... JEDAN POTEZ KINE MOŽE DA PROMENI SVE!

Podeli vest

Za 25 dana koliko traje rat u Ukrajini Zapad je četiri puta pooštravao sankcije Rusiji. Srbija je jedina zemlja u Evropi koja to nije uradila i koja odoleva pritiscima. Da li Srbija može da sačuva neutralni status i da ne uvede sankcije Rusiji reći će nam politikolog Aleksandar Pavić i bivši počasni konzul Ukrajine u Austriji Draško Aćimović u novoj “Replici”

Pavić ističe da je siguran da su građani Srbije za neutralnost.

- Srbija može da sačuva neutralni status. Siguran sam da je većina građana Srbije za očuvanje neutralnosti. Samo je stvar u tome koliko će Zapad da pritiska Srbiju - poručuje Pavić.

Sa njim se ne slaže Aćimović koji pak misli da je jako teško sačuvati neutralnu poziciju.

- Ovo je stvaranje jednog novog sveta koji se deli na dva dela i neutralnosti više nema. I to je podela na jedan svet koji mi sada živimo i jedan svet koji se sad stvara u Rusiji, kao što je bila Jugoslavija - podvlači Aćimović. 

Pavić takođe ocenjuje da je rat mogao da se završi mnogo brže. 

- Ruska Federacija bila je mnogo obazriva da bude što manje civilnih žrtava, da bude što manje oštećenja na civilnoj infrastrukturi. Međutim, nažalost, ukrajinska strana koristi civile kao živi štit i to je ono što prolongira ovaj sukob. Kada bi Rusija ratovala kao što ratuju Amerikanci, ovaj sukob bi već bio gotov i da Rusija otpiše sve civilne žrtve kao koletarnu štetu. Međutim, ona to ne radi. Rusija će svakako vojno završiti ono što je započela, ukrajinska vojska ne može njoj da se suprotstavi - objašnjava Pavić.

Mnogi pretpostavljaju da bi upravo Kina promenila tok sukoba i napravila novi poredak u svetu, a Draško Aćimović naglašava da je Kina upravo bitan faktor u ukrajinskoj krizi. 

- Kina je sigurno važan faktor za zaustavljanje rata u Ukrajini i može mnogo pomoći. Apelujem i molim se da ovaj rat što pre završi - poručuje Aćimović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SOLANA

pre 2 godine

BOLI KINU KURAC ZA KEPECA I ZA RUSKE CIGANE NA BALKANU.

Dobrivoj

pre 2 godine

Hvala Gospodo na realnom misljenju, Tacno je da Kina nije trusted partner Rusije kad dodje vreme Kinezi ce izdati Ruse

Dobrivoj

pre 2 godine

Komentari ce biti odobreni kad ih odobri administrator sajta. A recite nam ciji je on igrac

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija