IMA POSLA KO HOĆE DA RADI! Mladen napustio posao u korporaciji, vratio se iz Italije u rodni grad i postao sladoledžija!
Podeli vest
Beograđani sve češće stavljaju kvalitet isped kvantiteta! Pre će se odlučiti da pojedu jednu porciju kvalitetnog sladoleda nego što će kupiti kilogram industrijskog!
Domaćinstvo Antića iz beogradske opštine Zvezdara jedno je od pedeset u Srbiji, koje uz proizvodnju meda, kao osnovni posao razvija i apiterapiju. Vladan Anitić kaže da je apiterapija spoj ljubavi prema pčelama, znanja o pčelinjim proizvodima i dobročinstva koje se čini njihovom primenom
03.07.2022
10:00
Bio voćni, mlečni, na štapicu, ili u kornetu - jedno je sigurno - sladoledu niko ne može odoleti. Mnogima od nas on je omiljena letnja poslastica, a kada recept dolazi pravo iz svetske prestonice sladoleda, Italije, dileme nema da ćete uživati u ukusu.
Nakon niza godina provedenih u Milanu, gde je studirao, a potpom radio u nemačkoj korporaciji, Mladen Stojsavljević (33) iz Beograda odlučio je da postane majstor sladeladarskog zanta. Vratio se u rodni grad i otvorio sopstvenu sladoledžinicu. Četiri godine kasnije, sa sigurnošću može da kaže da je napravio najbolju odluku u životu.
- Ja sam krenuo od onog što ne želim. Imao sam opciju da pređem u "Fiat" u Torino, da radim isti posao. Verovatno bi mi bilo zanimljivo prvih 6 meseci zbog novog okruženja i ljudi, ali nakog toga vratio bih se na istu tačku odakle sam krenuo i bilo bi mi dosadno. Kackice su se složile, otvorila se priča da se vratim u Beograd što sam i želeo. Zapravo, sa svojim prvim šefom iz korporacije u kojoj sam radio, otvorio sam ovu sladoledžinicu. Ideja je bila da donesem pravi italijanski sladoled u Beograd - priča Mladen.
Mladen se odlučio za italijanski koncept ograničene ponude. U njegovoj radnji možete probati samo 16 različitih ukusa sladoleda, popiti kafu ili pojesti čuveni kolač tiramisu. Naučio sam od Italijana da, ukoliko želite da budete majstor svog zanata, morate da se fokusirate na jedan do dva proizvoda koje ćete dovesti do savršenstva - tvrdi Stojsavljević.
- Priča za tiramisu je malo drugačija. Ja sam išao da učim kako se pravi sladoled u jedno malo mesto blizu Salerna kod porodice koja već 40 godina drži poslastičarnicu. Dok me je glava "kuće", Marco, učio da pravim sladoled, njegova žena, poslastičarka, me naučila da pravim tiramisu - objašnjava on.
Ono što mladom sladoledžiji ide u prilog jeste činjenica da se svest ljudi menja i da Beograđani sve česće stavljaju kvalitet pre kvantiteta pa će se pre odlučiti da pojedu jednu porciju kvalitetnog sladoleda nego što će kupiti kilogram industrijskog.
- Jedan od glavih strahova bio je taj da li će ljudi prepoznati kvalitet koji nudimo. Mi ne prodajemo na kugle i to je bilo jedno od pitanja - kako objasniti ljudima da je reč o ukusima koji se prodaju "na špatulu" i na porcije. Što se ukusa tiče, po ovim tropskim vrućinama najviše se prodaje limunana, mango i ostali voćni ukusi. Jedan od boljih ukusa nam je lešnik, čokolada i pistać - nabraja sladoledžija.
S obzirom da je izabrao posao koji je sezonski, zanimalo nas je da li sladoledžija u zimskom periodu odmara ili se priprema za sledeću godinu.
- Nismo još uvek došli do toga da možemo šest meseci da radimo - šest da odmaramo, ali to je krajnji cilj. Ima posla i u zimskom periodu. Baš zbog toga imamo alternativu u vidu tiramisua. Da je zimski period težak, jeste i direktno zavisi od toga koliko radite u letnjem - ističe Mladen.
Jedan od izazova predstavljao je period korona virusa, koji je nastupio nedugo pošto je Mladen pokrenuo proizvodnju. Prema njegovim rečima, tada je mesecima potpuno sam dostavljao sladolede na biciklu i uspeo da izgura uz dobru organizaciju.
Ljudima koji bi da krenu njegovim stopama, pokrenu posao i izađu na tržište poručuje da su upravo organizacija i plan od ključnog značaja.
- Ja bih im rekao da naprave plan, da sagledaju sve delove tog plana i da krenu polako u to. Svaki početak je težak. Mnogo vremena, novca, strpljenja, živaca ćeš istrošiti dok ne dođeš do toga što želiš. Mnogo stresa i izgubljenog novca na neznanje, ali tako se stiče znanje, zapravo. Neuspeh za nauspehom je ključ do uspeha - kaže Stojsavljević.
Osim znanja, posvećenost, ljubav, neodustajanje recept su za savršeni ukus sladoleda koji pravi Mladen. Možda niste u prilici da odete do Italije i probate "đelato", ali zato on čeka vas u samom centru prestonice.
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće
registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili
nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji,
etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne
predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.
komentari
Pera
pre 2 godine
naslov bi trebao da bude: imam para pa mogu da radim .. a platu niko da pomene .. rad je bitan .. oslobadja .. jel?
Domaćinstvo Antića iz beogradske opštine Zvezdara jedno je od pedeset u Srbiji, koje uz proizvodnju meda, kao osnovni posao razvija i apiterapiju. Vladan Anitić kaže da je apiterapija spoj ljubavi prema pčelama, znanja o pčelinjim proizvodima i dobročinstva koje se čini njihovom primenom
Ilon Mask, najbogatiji čovek sveta i jedan od ključnih ljudi Trampove Bele kuće, intenzivno se bavi politikom u Nemačkoj, što se delu tamošnje javnosti ne sviđa.
Završen je još jedan u nizu studentskih protesta predvođenih vođama opozicije na kome se sakupilo prema zvaničnoj proceni MUP-a negde oko 29.000 ljudi.
Užičko komunalno preduzeće postavilo je video nadzor na mestu gde je ranije bila divlja deponija, ali izgleda da ni ovaj potez nije urodio plodom, da ljude spreči da ne bacaju đubre!
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, zaplenili oko 15 kilograma kokaina i uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Srpski trener Slaviša Jokanović već duže vreme pominje se kao jedan od kandidata za klupu Partizana, ali planove bi sada mogao da im pokvari gruzijski vicešampion.
Poznata srpska influenserka, Zorannah, na svom Jutjub kanalu je otkrila da bi želela da ode na ručak sa Dikom Advokatom, inače selektorom reprezentacije za koju nastupa njen muž Iloj Rum.
Predsednik SAD, Donald Trump, navodno je poslao poruku ukrajinskom lideru Vladimiru Zelenskom, pozivajući ga da počne razmišljati o primirju i odustane od teritorija koje trenutno kontroliše Rusija, prenosi *El Pais* u nedeljnom izveštaju.
Porodice žena koje je oteo Abu Muhamed Al Džolani, lider Hajat Tahrir Al Šama koji trenutno rukovodi Sirijom, izašle su na ulice, noseći oružje, i dale su Al-Julani dva sata da oslobodi njihove žene.
Vojska Izraela primećena je kako oklopnim vozilima i tenkovima prolazi kroz sirijska sela kako bi nametnula svoje prisustvo i psihološkI efekat u cilju sprečavanja potencijalnog otpora.
Ukrajinske trupe ispalile su danas pet NATO granata kalibra 155 milimetara na Gorlovku, saopšteno je danas iz Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine (JCCC ) u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).
Ćerka čuvene holivudske lepotice Natali Vud dala je nedavno intervju za jedan magazin povodom 43. godišnjice od smrti svoje majke koja je nestala 29. novembra 1981. godine.
Glumica Blejk Lajvli tužila je svog filmskog partnera Džastina Baldonija za seksualno uznemiravanje uz navode da su on i njegov tim smislili "plan" da unište njen ugled.
Nova godina je pred vratima, ali prehlada ili grip mogu lako pokvariti prazničnu čaroliju. Otkrijte koje namirnice vam mogu pomoći da ojačate imunitet i ostanete zdravi u danima slavlja.
Ako očekujete bebu u januaru, pravo je vreme da odaberete ime koje nosi snažnu simboliku i posebnu priču. Praznici, tradicija i zimska čarolija inspirisali su prelepa imena koja će vašu bebu učiniti jedinstvenom!
Muzička zvezda Aleksandra Prijović večeras održava poslednji koncert u punoj Beogradskoj Areni, odakle je i krenula sa turnejom "Od istoka do zapada", a nakon što je izašla na binu pevačica je pozdravila publiku sa suzama u očima.
Aleksandra Prijović večeras u Beogradskoj Areni održava koncert kojim će završiti turneju "Od istoka do zapada", a mnoge kolege došle su da je podrže i uživaju u njenom glasu.
Aleksandra Prijović večeras održava koncert kojim će završiti turneju "Od istoka do zapada", a među brojnim kolegama koje su došle da je podrže je i Zorana Mićanović.
Mesec dana posle koncerta koji je Tanja Savić održala u punoj Areni utisci su se slegli, a pevčica je sada prokomentarisala kolege koje su je podržale, ali i one koji nisu.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.