IMA POSLA KO HOĆE DA RADI! Mladen napustio posao u korporaciji, vratio se iz Italije u rodni grad i postao sladoledžija!
Podeli vest
Beograđani sve češće stavljaju kvalitet isped kvantiteta! Pre će se odlučiti da pojedu jednu porciju kvalitetnog sladoleda nego što će kupiti kilogram industrijskog!
Domaćinstvo Antića iz beogradske opštine Zvezdara jedno je od pedeset u Srbiji, koje uz proizvodnju meda, kao osnovni posao razvija i apiterapiju. Vladan Anitić kaže da je apiterapija spoj ljubavi prema pčelama, znanja o pčelinjim proizvodima i dobročinstva koje se čini njihovom primenom
03.07.2022
10:00
Bio voćni, mlečni, na štapicu, ili u kornetu - jedno je sigurno - sladoledu niko ne može odoleti. Mnogima od nas on je omiljena letnja poslastica, a kada recept dolazi pravo iz svetske prestonice sladoleda, Italije, dileme nema da ćete uživati u ukusu.
Nakon niza godina provedenih u Milanu, gde je studirao, a potpom radio u nemačkoj korporaciji, Mladen Stojsavljević (33) iz Beograda odlučio je da postane majstor sladeladarskog zanta. Vratio se u rodni grad i otvorio sopstvenu sladoledžinicu. Četiri godine kasnije, sa sigurnošću može da kaže da je napravio najbolju odluku u životu.
Foto: Informer.rs
Bubamara gelato
- Ja sam krenuo od onog što ne želim. Imao sam opciju da pređem u "Fiat" u Torino, da radim isti posao. Verovatno bi mi bilo zanimljivo prvih 6 meseci zbog novog okruženja i ljudi, ali nakog toga vratio bih se na istu tačku odakle sam krenuo i bilo bi mi dosadno. Kackice su se složile, otvorila se priča da se vratim u Beograd što sam i želeo. Zapravo, sa svojim prvim šefom iz korporacije u kojoj sam radio, otvorio sam ovu sladoledžinicu. Ideja je bila da donesem pravi italijanski sladoled u Beograd - priča Mladen.
Mladen se odlučio za italijanski koncept ograničene ponude. U njegovoj radnji možete probati samo 16 različitih ukusa sladoleda, popiti kafu ili pojesti čuveni kolač tiramisu. Naučio sam od Italijana da, ukoliko želite da budete majstor svog zanata, morate da se fokusirate na jedan do dva proizvoda koje ćete dovesti do savršenstva - tvrdi Stojsavljević.
Foto: Informer.rs
Bubamara gelato
- Priča za tiramisu je malo drugačija. Ja sam išao da učim kako se pravi sladoled u jedno malo mesto blizu Salerna kod porodice koja već 40 godina drži poslastičarnicu. Dok me je glava "kuće", Marco, učio da pravim sladoled, njegova žena, poslastičarka, me naučila da pravim tiramisu - objašnjava on.
Ono što mladom sladoledžiji ide u prilog jeste činjenica da se svest ljudi menja i da Beograđani sve česće stavljaju kvalitet pre kvantiteta pa će se pre odlučiti da pojedu jednu porciju kvalitetnog sladoleda nego što će kupiti kilogram industrijskog.
- Jedan od glavih strahova bio je taj da li će ljudi prepoznati kvalitet koji nudimo. Mi ne prodajemo na kugle i to je bilo jedno od pitanja - kako objasniti ljudima da je reč o ukusima koji se prodaju "na špatulu" i na porcije. Što se ukusa tiče, po ovim tropskim vrućinama najviše se prodaje limunana, mango i ostali voćni ukusi. Jedan od boljih ukusa nam je lešnik, čokolada i pistać - nabraja sladoledžija.
S obzirom da je izabrao posao koji je sezonski, zanimalo nas je da li sladoledžija u zimskom periodu odmara ili se priprema za sledeću godinu.
Foto: Informer.rs
Mladen Stojsavljević
- Nismo još uvek došli do toga da možemo šest meseci da radimo - šest da odmaramo, ali to je krajnji cilj. Ima posla i u zimskom periodu. Baš zbog toga imamo alternativu u vidu tiramisua. Da je zimski period težak, jeste i direktno zavisi od toga koliko radite u letnjem - ističe Mladen.
Jedan od izazova predstavljao je period korona virusa, koji je nastupio nedugo pošto je Mladen pokrenuo proizvodnju. Prema njegovim rečima, tada je mesecima potpuno sam dostavljao sladolede na biciklu i uspeo da izgura uz dobru organizaciju.
Ljudima koji bi da krenu njegovim stopama, pokrenu posao i izađu na tržište poručuje da su upravo organizacija i plan od ključnog značaja.
- Ja bih im rekao da naprave plan, da sagledaju sve delove tog plana i da krenu polako u to. Svaki početak je težak. Mnogo vremena, novca, strpljenja, živaca ćeš istrošiti dok ne dođeš do toga što želiš. Mnogo stresa i izgubljenog novca na neznanje, ali tako se stiče znanje, zapravo. Neuspeh za nauspehom je ključ do uspeha - kaže Stojsavljević.
Osim znanja, posvećenost, ljubav, neodustajanje recept su za savršeni ukus sladoleda koji pravi Mladen. Možda niste u prilici da odete do Italije i probate "đelato", ali zato on čeka vas u samom centru prestonice.
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće
registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili
nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji,
etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne
predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.
komentari
Pera
pre 3 godine
naslov bi trebao da bude: imam para pa mogu da radim .. a platu niko da pomene .. rad je bitan .. oslobadja .. jel?
Domaćinstvo Antića iz beogradske opštine Zvezdara jedno je od pedeset u Srbiji, koje uz proizvodnju meda, kao osnovni posao razvija i apiterapiju. Vladan Anitić kaže da je apiterapija spoj ljubavi prema pčelama, znanja o pčelinjim proizvodima i dobročinstva koje se čini njihovom primenom
Sramna scena zabeležena je u Zemunu, gde je jedna starija sugrađanka morala peške da se probija kroz gužvu, budući da saobraćaj nije funkcionisao na mestu gde su se blokaderi okupili.
Poznati biznismen Branko Babić, koji je poslednjih meseci ozbiljno nagazio blokadere i zadao im velike muke na društvenim mrežama jer razobličava njihove laži, ali i namere u rušenju Srbije, ponovo je na duhoviti način opleo po nekadašnjem košarkašu, a sada zgubidanu broj jedan Vladimiru Štimcu.
Favorizovanje Albanije u procesu proširenja EU je potpuno neprihvatljivo, kaže šef poslaničke grupe Slobodarske stranke Austrije (FPO) u bečkom parlamentu Maksimilijan Kraus i ukazao da EU na Srbiju vrši pritisak jer ne želi da se priključi "ludilu sankcija".
Napadi na sve koji podržavaju aktuelnu politiku, napredak Srbije, rad institucija, nastavak školovanja đaka i studenata i prestanak svih blokada nastavljaju se, jer oni, kao tzv. "ćaciji", predstavljaju suprotnost "blokaderima".
U Šidu se održava veliki skup građana protiv blokada gde se trenutno nalazi preko dve hiljade ljudi ali taj broj se konstantno povećava, dok je sa druge strane okupljeno jedva 100 aktivista blokaderskog pokreta koji se razilaze i broj se vidno smanjuje.
Tajno novinarsko udruženje Informera uspelo je da uđe u trag i lažnom revolucionaru Aleksandru Jovanoviću Ćuti koga smo uhvatili na jednom protestu, gde je samozadovoljno pozirao pred TV kamerama.
Na društvenim mrežama osvanula je objava korisnika koji je upozorio potrošače na Glovo, jer mu je nakon porudžbine novac sa računa skinut čak tri puta, iako je trebalo samo jednom.
Na društvenim mrežama osvanula je objava Srbina iz Amerike, koji se po povratku u domovinu začudio zašto su kafići u Srbiji gotovo stalno puni uprkos uobičajenom radnom vremenu.
Paralelno parkiranje često se opisuje kao "noćna mora" za vozače svih godina i raznih iskustva, međutim, mnogi ne znaju da postoje određeni trikovi koji mogu učiniti ovakvo parkiranje vozila vrlo jednostavnim!
Nenad K. (30) koji je pogođen sa više hitaca u restoranu "Durmitor" na Novom Beogradu prebačen je sa teškim povredama u operacionu salu u Urgentnom centru!
U Beogradu su večeras uhapšeni Vladimir Ulama (32) i Igor Tomašević (28), članovi visokorizične organizovane kriminalne grupe iz Crne Gore "škaljarci" za kojima je NCB Interpola Podgorica raspisao međunarodne poternice, saopštila je Uprava policije.
Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je novinarku Kejtlin Kolin iz Si-En-Ena zbog pitanja o povećanju troškova nove Balne dvorane Bele kuće, nazivajući je „glupom i gadnom“ i označivši Si-En-En kao „lažne vesti“.
Grčka policija i lokalne vlasti razotkrile su organizovanu mrežu koja je žene iz Ukrajine, Rumunije, Moldavije, Gruzije i Albanije eksploatisala kao donorke jajnih ćelija i surogat majke, pod lažnim obećanjima o boljem životu.
Berlinskoj policiji će biti dozvoljeno da tajno ulazi u privatne domove radi instaliranja špijunskog softvera, nakon što je Predstavnički dom odobrio izmene gradskog zakona o policiji.
Penzionisani britanski državni službenik Derek Riči (63) suočava se sa prinudnim povraćajem 28.640 evra preplaćenih penzijskih davanja, koja je primao u prethodnih 11 godina na osnovu pogrešnog obračuna iz 2014. godine, saopštile su nadležne službe.
Na ulicama Atine i Soluna održani su marševi i skupovi u znak sećanja na Aleksandrosa Grigoropulosa, tinejdžera ubijenog 2008. godine od strane policijskog specijalca.
Književnik Radivoj Raša Popov je pre 11 godina doživeo veliku neprijatnost kada su ga napala dvojica maloletnika koji su mu oteli novac, a onda pokušali i da provale u njegov stan.
Iako kalendarska zima još nije stigla, dani su već izuzetno hladni, što osećaju i naši kućni ljubimci, uprkos svom krznu, a stručnjaci su posebno izdvojili pet rasa.
Na svom Instagram profilu, popularni lekar i nutricionista dr Poma nedavno je objavio listu ulja za koja smatra da su najzdravijim izborima u ishrani. Istakao je tri namirnice: goveđi loj, ulje oraha makadamije i kokosovo ulje.
Ako tražite jednostavnu, ukusnu i posnu torta koja se ne peče, onda je posna pesak torta idealan izbor. Kombinacija namirnica dovešće vas do najboljeg užitka posle kog će svako tražiti parče više.
Dani kada ste morali da pitate za šifru ili tražite papirić zalepljen na ruteru polako odlaze u prošlost. Zahvaljujući savremenim opcijama povezivanja, sada možete pristupiti WiFi mreži bez ikakvog kucanja lozinke.
Pravila drugog kruga "Zvezda Granda" razlikuju se od onih u prvom, a voditelj Voja Nedeljković objasnio je koncept koji će važiti u narednim emisijama.
Pevačica Suzana Jovanović otkrila je za Informer da će se Lepa Brena pojaviti u dokumentarnom filmu o pokojnom kreativnom direktoru Granda Saši Popoviću.
Imate mišljenje?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavite komentar