• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: M. Tonić Stojić

Autor: Informer

31.10.2022

19:15

ANA SE IZBORILA SA KARCINOMOM DOJKE, A SADA JE PREDSTAVILA I OSTALE HEROINE! Članice udruženja "Žena uz ženu" poslale snažnu poruku!

Informer

Live TV

ANA SE IZBORILA SA KARCINOMOM DOJKE, A SADA JE PREDSTAVILA I OSTALE HEROINE! Članice udruženja "Žena uz ženu" poslale snažnu poruku!

Podeli vest

Zvanično je završen mesec borbe protiv bolesti koje godišnje uzme 1600 života u Srbiji

Mesec oktobar rezervisan je za podizanje svesti o karcinomu dojke i važnosti preventivnih pregleda koji ženama širom sveta mogu spasiti živote. Ana Dornik jedna je od onih koja se izborila sa tom dijagnozom, a sada pomaže drugima da izađu iz bitke sa sopstveno zdravlje kao pobednici. Osim što je osnovala udruženje "Žena uz ženu", Ana je autorka knjige "Ti si ta" posvećene svim ženama koje su prošle, onima koje trenutno prolaze kroz lečenje od ove opake bolesti, ali i svim ostalim damama.

Nedavno održanom revijom fotografija mladnog umetnika Martina Stamenkovića, zvanično je završen mesec borbe protiv bolesti koje godišnje uzme 1600 života u Srbiji.

Foto: Informer

 

Simboličnim nazivom 'Ti si ta heroina" pistom su prošetale one najhrabrije među nama - one koje se trenutno bore! ta.Razgovarali smo sa Anom koja nam je otkrila u čemu je nalazila snagu kada joj je bila najpotrebnija i koji je ključ pobede. 

- Po prirodi sam pozitivna i afirmativna osoba. Mogu reći čak da sam inadžija, što je ranije umelo da smeta i meni i drugima u mojoj okolini. Ali dragoceno je kada uspemo da svoje mane prinačimo u vrline. Taj inadžija me gurao dalje kad god sam posustajala. Moram takođe da dodam da je danas lečenje karcinoma dojke veoma uznapredovalo i da žene ne treba da uđu sa strahom u borbu. Naravno da nije nimalo lako i da dijagnoza nije nikakava lapa vest i nikada neće ni biti, ali da je medicina sada na tom novou da je samo važno da se bolest otkrije na vreme i da se pozitivnim mislima borima dalje. Psihološka podrška isto tako prioritna i ženama koje završe sa lečenjem, a naročito onim ženama koje nemaju tu snagu na način na koji sam se izborila možda ja. Važno je samo da imamo svest da sen treba obratiti za pomoć.

Foto: Informer

Ana Dornik


Prema Aninim rečima, sve što nam treba u nama je, i kraljnje je vreme da zajedno menjamo crnu statistiku jer prave heroine to mogu! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17