• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

Autor: Informer

09.03.2023

19:00

ULOGU U "HARIJU POTERU" SAM DOBIO BEZ KASTINGA! Sofija Loren se naljutila na mene i napravila skandal na snimanju! Peđa Bjelac novi je gost emisije "Klapa"!

printscreen

Live TV

ULOGU U "HARIJU POTERU" SAM DOBIO BEZ KASTINGA! Sofija Loren se naljutila na mene i napravila skandal na snimanju! Peđa Bjelac novi je gost emisije "Klapa"!

Podeli vest

Peđa Bjelac je svoju uspešnu glumačku karijeru počeo davne 1985. godine da bi dve godine kasnije dobio prvu glavnu ulogu u filmu "Poslednja priča".


U ovom ostvarenju, između ostalog, glumio je zajedno sa Tanjom Bošković i Bekimom Fehmijuom, a u našoj emisiji prisetio se saradnje sa ovim glumačkim legendama.


- Tanja je bila divna. Film je čak bio prikazan i na jednom televizijskom festivalu u Monte Karlu. Sećam se da sam sa Tanjom imao intimnu scenu i da je to rađeno vrlo pažljivo. Niko od cele ekipe nije bio prisutan u prostoriji osim kamermana i nas dvoje - kaže glumac.

Foto: printscreen

Peđa Bjelac


On dodaje da mu je saradnja sa Bekimom zauvek ostala urezana u sećanju.


- Kada je došao na set, sve je znao. Od režisera je tražio knjigu snimanja i to je bio njegov izričit zahtev jer bez toga nije hteo uopšte da radi. U jednoj od scena trebalo je da mi udari šamar. Rekao mi je da će me samo zakačiti po nosu, međutim zveknuo me je preko celog lica. Bio sam zaprepašćen. U filmu se vidi moja reakcija gde ja ne verujem šta se dešava. Bukvalno sam ispao iz koloseka. Ali, shvatio sam da je to bilo neophodno i uopšte se nisam naljutio na njega - priča Bjelac.


Svetsku slavu Peđa je stekao ulogom čarobnjaka Igora Karkarofa u filmu "Hari Poter i vatreni pehar" (2005).

 

Foto: printscreen

Pedja Bjelac


- Nisam bio na kastingu za taj film. Nekoliko puta u životu sam imao veliku sreću da uloge dobijem odmah iz prve. Legenda kastinga Meri Selvej me je videla u jednom projektu koji sam radio za BBC. Stigao mi je mejl od njene asistentkinje koja mi je zatražila da im pošaljem fotografije. U tom trenutku snimao sam film "Kad porastem biću kengur" i to sasvim slučajno jer nisam imao neki kontinuitet snimanja ovde u Beogradu. Poslao sam im jednu fotografiju sa snimanja koju smo napravili u pauzi kako sedim i pušim negde sa strane. Zamolili su me da im pošaljem prave fotografije. Tada sam shvatio da je stvar ozbiljna, i tako je sve počelo. Nisu mi uopšte pominjali koji je film u pitanju, ni zbog čega mi traže fotografije, ništa. Tek dva meseca pred odlazak i susret sa režiserom dobio sam informaciju o čemu se radi i onda sam brže bolje pročitao sve knjige o Hariju Poteru i na engleskom i na srpskom. Scenario sam dobio tek na prirpemama u proleće 2004 - priča Peđa i priseća se saradnje sa glavnim glumcem u filmu Danielom Redklifom:


- To je bio neverovatan projekat, ogromna produkcija. Sa Danielom Redklifom sam vrlo malo radio. Uglavnom smo se družili ujutru u šminkernici. Tamo je bilo 10 devojaka koje  su radile sa nama i to je trajalo satima. Te maske su bile zahtevne. Meni su dva sata prišivali samo deo brade. Majkl Gambon nas je najviše zabavljao i zasmejavao. Divan gospodin koji je prepun priča i anegdota. Danijel je tada bio još klinac i sva deca do 16 godina su imala svoje pratioce. Po engleskom zakonu deca do 16 godina su u obavezi da na snimanju imaju pratioca. To mogu biti otac ili majka ili neko ko ima zvaničnu dozvolu za to. Mogli su da snimaju samo četiri sata i tačno u sekund kada istekne četvrti sat prekidali su snimanje bez obzira na to da li smo bili gotovi ili ne.

Foto: printscreen

Peđa Bjelac


Peđa je punih pet sezona bio deo serije "Ubice mog oca" koja je donela pravu revoluciju na televizijskim ekranima u Srbiji. Igrao je ministra policije Nikolu Kovačevića, a u našoj emisiji je otkrio da mu ta uloga prvobitno nije bila namenjena.


- Na kasting su me pozvali za ulogu inspektora Predraga Marjanovića koju je kasnije dobio Tihomir Stanić. U publici su sedeli Gaga Antonijević, Nataša Draulić i režiser Miroslav Lekić. Međutim, scena koju su mi dali da pripremim nešto mi nije legla. Nisam bio zadovoljan time. Ali, oni nisu hteli da odustanu i dali su mi ulogu ministra - kaže Peđa i  priseća se saradnje sa Jelisavetom Orašanin:


- Jelisaveta je profesionalac i to je deo našeg posla. Ne sećam se da je bilo ikakvih problema tokom snimanja intimnih scena. Za mene to je razmena dijaloga, samo na jedan drugačiji način.

Foto: printscreen

Peđa Bjelac


Serija "Crna svadba" u kojoj Peđa igra oca Ilariona postigla je veliki uspeh u Srbiji. Uveliko je u pripremi druga sezona, čijem se snimanju glumac veoma raduje.


- Sa takvim scenariom se nisam do tada susreo kod nas. Nedavno sam na sastanku sa producentima te serije saznao da čak 60 scena iz produkcionih razloga nije ušlo u proces snimanja. Možete da zamislite onda koliko je to složen i komplikovan scenario. Reditelj Nemanja Ćipranić je vrlo isključiv, precizan, tačan i zna šta hoće. Disciplina na setu je bila neophodna da bismo dobro snimili sve scene. 


Peđa se prisetio interesantne situacije sa čuvenom italijanskom glumačkom divom Sofijom Loren koju je upoznao 1987. godine u Beogradu na snimanju mini-serije "Srećni hodočasnik".


- Nisam imao zajedničke scene sa njom već sa Edvardom Džej Olmosom. On je čuveni američki hispano glumac koji je igrao i u megapopularnoj seriji "Narkos". Sofija je bila omiljena glumica moje mame. Sa sobom na setu sam poneo fotoaparat ijer sam hteo da je fotografišem i da mami poklonim fotografiju. Izbio je skandal! Bio sam mlad i neiskusan da znam za neka osnovna pravila. Prvo, da je to pre svega nepristojno i da radim bez pitanja, a drugo, fotografisanje na setu je bilo strogo zabranjeno. Ja sam bukvalno u tom trenutku bio paparaco. Naljutila se na mene, srećom nismo imali zajedničkih scena - kaže glumac.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija