• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.06.2023

12:03 >> 13:03

ANĐUS RAZBUCAO PARTIZAN I ZVEZDU NA INFORMER TV! Crno-beli su trebali u BETON LIGU! Oplakivanje i propaganda ne piju vodu! (VIDEO)

informer

Live TV

ANĐUS RAZBUCAO PARTIZAN I ZVEZDU NA INFORMER TV! Crno-beli su trebali u BETON LIGU! Oplakivanje i propaganda ne piju vodu! (VIDEO)

Podeli vest

Sportski novinar Dejan Anđus bio je gost TV Informera, a govorio je o aktuelnim temama.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u četvrtoj utakmici finala ABA lige - 91:78 (19:21, 19:20, 24:18, 29:19). Nije imao dilemu Dejan Anđus ko će slaviti u ovom meču.

- Rekao sam da će Zvezda pobedti ubedljivo ovu utakmicu, a isto to mislim i za sledeću i videćemo šta će čarobni Željko Obradović učiniti. Moramo da uspostavimo kriterijum. Da li je Evroliga najvažnija, da li su domaća takmičenja ili ABA liga?! Ne možemo da brkamo babe i žabe dve godine, pa ako ne osvojimo titulu onda ne važi ništa drugo. Ono što se piše na kraju je da Zvezda ima 23 titule, Partizan 21, ali to više niko ne spominje! Partizan je odmakao do te mere da se mislilo da je to nemoguće stići! Sa pojavom Nebojše Čovića, Crvena zvezda je uzela šest-sedam uzastopnih titula i osam regionalne lige! Najtrofejniji klub je onaj koji ima najviše titula prvaka! Zvezda je dve uzastopne godine osvajač duple krune, a ne znam zašto je Partizan odustao od finala? Oni su trebali da kažu da bojkotuju ako su hrabri, a izgleda da su zabrljali zbog papirologije! Prošle godine su napustili finalni turnir, a Zvezda će biti osvajač ABA lige po mojoj prognozi! Znači nije više važan Kup i dupla kruna? Ako Željko Obradović pobedi Ivanovića, odnosno Čovića to će biti histerija, tačnije propaganda! Zbrkana je situacija...

Foto: informer

 

Da li je bilo logično da sve ovo prati manja tenzija, jer su praktično sigurni učesnici i naredne sezone u Evroligi i Partizan i Crvena zvezda?

- U rivalstvu nema bratstva i jedinstva! To su neki meni čudni pokušaji, a ovo su rivali kao Barsa Real, Inter - Milan itd, itd...Traži se nemoguće, da vole jedni druge, a svi značajni ljudi, rukovodioci, asovi, svi su naelektrisani rivalstvom! Ne znam niti jednog Partizanovca da navija za Zvezdu u bilo kom pogledu, pa ni u međunarodnim utakmicama, a verujte znam navijače Zvezde i Partizana... Hvala Bogu niko nije poginuo, stradao, viđeno je pet upaljača! Priča za malu decu su uplajači...oni ne mogu da promene utakmicu, niti je to toliko strašno! Vidite Grčku, Tursku ...tamo su odavno ukinuti gostujući navijači. Ovo je veliko rivalstvo, za mene su najznačajniji domaći trofeji, potom evropski, a onda regionalni. Sa stanovišta rivalstva je ovo važno, a ako Bog da videćemo i petu utakmicu! Željko Obradović je ovde drugu godinu bez trofeja, a ima tolike strance! Trifunović, nada naše košarke igra minut i po... pa ne dovodi se 10, 11 stranaca za džabe?! Zašto je tu Tristan Vukčević, Egzum? Ovaj momak za 600.000 nije ni igrao! Kupili su od najvećih i najbogatijih klubova igrače za trofeje i to Željko zna i zato kidiše na trofej! ABA ligu i državno prvenstvo nisu videli od 2014. godine! Dakle, kada je važan trofej, a kada nije? Nikad se ne zna kako će Kampaco i Vildoza odigrati, fenomen smo po našoj atmosferi i ne bih ništa oplakivao.

O tenzijama...

- Nije tačno da u prvom meču nije bilo tenzija! Nisu vređani samo Nedović i njegova žena od strane navijača Partizana, nego predsednik Aleksandar Vučić, ali i Nebojša Čović na utakmicama tog kluba! Potpaljuju se navijači Partizana, a zanimljivo je ponašanje Ostoje Mijailovića i Željka Obradovića. Željko ne zna kako da pokaže da nije nezahvalan SNS što su ga doveli tu, a onda pokazuje srce navijačima crno-belih! Da li će osvojiti trofej, posle pet izgubljenih sa preskupim igračima, videćemo posle sutrašnjeg meča, gde prognoziram još ubedljiviju Zvezdinu pobedu! Zato u Partizanu ovoliko i žele ovu titulu, prelaze preko gubitka duple krune i sada imamo vrelu atmosferu u obe hale. Unazad 30 godina nagledao sam se svega, hvala Bogu nije niko napadnut, niti će neki igrač Partizana da dobije pesnicu od navijača Zvezde. Nemojte da vas podsećam na Lesora kada dobije adrenalin hrabrosti, setite se Petruševa! Video sam juče i udarac Ledeja, laki aperkat Petruševu! To oplakivanje ko je napadnut, propaganda, ne pije vodu! 

Partizan u Evroligi je stigao korak više od Zvezde, crveno-beli imaju dva domaća trofeja, da li će pehar ABA lige prevagnuti ko je imao uspešniju sezonu?

- Informer već bije konkurente u samom startu, a izgleda da će televizija da nadmaši novine! Vi pokrećete teme koje niko ne pokreće i svaka vam čast! Šta je starije - kokoška ili jaje? Da li je najvažnije da si došao dalje u Evroligi? Crvena zvezda je raritetno pomogla Partizanu u mečevima koji njoj nisu značili. Partizan je za dve pobede odmakao, a Zvezda nije za dlaku otišla dalje.. Oba derbija u Evroligi su bila prslikana kao indigom, a individualno je ko kako to doživljava od navijača! Sa stanovišta sporta je najvažnije ko je osvojio domaće trofeje! Imate Španiju, Tursku, Italiju, Francusku, Grčku, Nemačku i Srbiju i to su jake lige u Evropi... Mega, Borac, Železnik su sjajni. Priznajem samo osvojenu titulu i finale Evrolige! Da li je važno da li je četvrtfinale ili ste deveti na tabeli? Dakle finale i trofej. Partizan je osvojio jednom, Zvezda nijednom. Mi nismo Češka u košarci, pa je ovo što je sada Partizan uradio herojski podvig?! Svaka čast Obradoviću, ali ja čekam finale i jednih i drugih! Drugi sport po značaju u svetu je u Evropi doveden u komičnu situaciju. Jokića zovu da je prvak sveta, a igra u SAD?! Partizan neće da igra finale nacionalnog prvenstva i jedan od najvećih derbija u Evropi?!

Ko treba to da reši, šta je potrebno da se konačno raščiste stvari?

- Imamo ringišpil! Ne znamo ni prošle ni ove godine zašto nisu igrali! Nije zakonom zabranjeno da FMP i Mega igraju finale. Bilo je finale, stari beogradski derbi... Finale je igrano, ali prošle nije. Ono što je bilo bojkotovano, e za to se ide u drugu ligu, a sada je to ponovljeno, za to se ide u beton ligu! Ako su tako rešili Ostoja i ekipa... ne znam. Da li se dekretom ulazi u finale, ili šta? Na osnovu čega su oni trebali da igraju u finalu? Domaća prvenstva su kvalifikacioni turniri za ABA ligu! Da IGOKEA nije prvak Bosne, ne bi igrala...Nije da nema značaja domaće prvenstvo, a da je Partizan izbačen, ne bi igrao ni ABA ligu, a samim tim ni Evroligu... Zašto postoji srpska liga? Znam da boli Partizanovce Duleta Vujoševića, Danilovića, jer su živeli da imaju više titula od Partizana! Zvezda je najtrofejniji fudbalski i košarkaški klub! Pogledajte pobede u LŠ, LE... videćete koliko su Zvezda i Partizan pobedili velikana,a koliko Dinamo... Liverpul, Milan itd.. Zvezda i Partizan imaju ozbiljnje rezultate od Hrvata...

Na osnovu svega viđenog, u čemu je prednost Zvezde u oldnosu na Partizan?

- Nemam diplomu košarkaškog trenera, ali sam prognozirao da će Zvezda osvojiti sve! Partizan je spremio majice i za Kup, pa je Zvezda osvojila!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djurazak68

pre 11 meseci

Nije to Čović pretukao džabe??sad ga voli i više ga ne boli tuča??

asdasd

pre 11 meseci

Još traume od Čovićevih batina, pa bunca..ee pi**ice jedna..

Tiop

pre 11 meseci

Pazi sta prica Andjus,samo da ne bi naleteo ponovo na Covica.Strasno on sebi uzima za pravo da nesto komentarise

3079533348

pre 11 meseci

Ko je pustio obog PEDERA iz psihijatrije? Covek izgleda kao bezkucnik koji se niti umio, oprao zube i nikad nje cesljao. Koje vi KRETENE zovete u studio je STRASNO!!!!!!!

Zdenko

pre 11 meseci

U Srbiji je svaki navijač na nivou ovog objektivnog komentatora i to može svako.Kako shvatiti ovog čoveka koji tvrdi da je Kampaco najbolji bek Evrope,a potom kaže da je to trećerazredno takmičenje,AKo pobedi Zvezda to je očekivano,a ako izgubi zavući će se u neku rupu.Pre ove treće utakmice kukao je ko pile i tražio smenu trenera zvezde a sad ni reči o tome.Zbog ovakvih komentatora se ređaju i drugi mali psihopaćenici !

Xxx

pre 11 meseci

Pitajte tog novinara u pokušaju neka navede medjunarodne rzultate Partizana kao i igrače koji su proslavili košarku u svetu a dolaze iz Partizana.

Zoran

pre 11 meseci

Razbucao je on sam sebe,ljiga prevrtljiva.Zaboravio je batine od još većeg ljigavca, Čovića. Znam da nećete objaviti komentar,što vas svrstava u gore pomenutu kategoriju ljigavaca. Drugarski pozdrav!

Zlatko Maletić

pre 11 meseci

Baš kako je Anđus i sam rekao '' nisam video nijednog zvezdaša da navija za Partizan ... ''. Nisi video ni pomenuo nijedan loš postupak zvezdinih igrača ni Uprave. Da zaboravimo ove utakmice; seti se duela sa Budućnosti . I tad su u Zvezdi sve bila nevinašca. Lazić '' ulazi u meso '' ( sudije tolerišu ), Kampaco '' naskače'' na igrače i sudije mu sviraju faule ( ne jedan - nekoliko ), Nedović sjajan košarkaš, ali i veliki glumac. Balkanski cirkus traje godinama . Čović glumi nevinašce, a namazan je svim mastima. I Ti si Anđuse menjao priču 100-u puta . Moram priznati da si naučio posao i dobro se prodaješ. Kao znaš svašta , a ustvari si folirant.

Zoran

pre 11 meseci

partizan je u košarci institucija u odnosu na zvezdu.anđuš poima nemaš o košarci.

Miki

pre 11 meseci

Opet traba Covke da ga tuce.On je obicno smece koje se busa prijateljstvom sa Vucicem.On sve zna i o svemu diskutuje, obicna ciganska vagina.

Ljuba

pre 11 meseci

Potpuno si u pravu Anđus za svaku izgovorenu rec. gospodi je preca titula ABA lige i skupljanja para za placanje poreza državi, a kako ce da plate igrace to cemo da vidimo. Možda ce Obradović da se isprsi ako ne osvoji ništa. Videcemo igra se još.

Pedja pfc

pre 11 meseci

Kako je Ovo smece Od covjeka, isti taj covic te je tukao prije 5-6 godina , a sad ga branis. Kako imas zeludac takav moj Andjuse, izgleda si izgubio svoje Ja , kupili su te za mekike. I ti imas obraz da dodjes da komentarises Obradovica, najbolji trener evrope, a vi ste doveli srbomrsca iz CG , milovog pulena, i Jos vam je idol, ustasa, sram te bilo , stidi se guzice kad obraza Nemas ……

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija