• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2023

14:27

SPECIJALNA EMISIJA O KRIZI NA KOSOVU I METOHIJI! Potresna ispovest čoveka na kog su pucali Albanci: "Neće uspeti da nas oteraju"

Beta/Tanjug

Live TV

SPECIJALNA EMISIJA O KRIZI NA KOSOVU I METOHIJI! Potresna ispovest čoveka na kog su pucali Albanci: "Neće uspeti da nas oteraju"

Podeli vest

Odmah nakon emitovanja drugog kolegijuma počeo je specijalan program Informer televizije o krizi na Kosovu i Metohiji.

U emisiji gostuju brojni analitičari, političari i novinari, a trajaće do ponoći. 

Emisiju možete da gledate OVDE

Naime, kako smo pisali, Aljbin Kurti kao nikada do sada želi rat na našoj teritoriji, a novi snimak to i dokazuje. 

Foto: informer.rs

Kurtijevi specijalci danas su se pod punom ratnom opremom pojavili južnoj Mitrovici. 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović obratio se građanima povodom aktuelnih dešavanja na Kosovu i Metohiji.

- Vojska Srbije je ispunjavala sve svoje obaveze, ali je danas jasno da Međunarodna zajednica ne ispunjava svoje. Vojska Srbije, ukoliko dobije zadatke od vrhovnog komadanta ispuniće to. Ja sam se danas čuo sa komadantom KFOR oko aktuelne situacije. I obavestio ga o svemu.

 

Prvi gost Specijalne emisije je analitičar Zoran Milosavljević i Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije. 

- Ovo nije normalno vreme. Ovo nisu normalne stvari. Ovo je totalno kolaps međunarodne diplomatije. Kurtiju se dozvoljava da neviđenim terorom radi nešto. Njemu se sve prašta zašto, zato što su Srbi na drugoj strani. Ovde jednaku odogovrnost ima Međunarodna zajednica. Šta još treba da se desi da bi oni reagovali? Gde je KFOR? - pita se Dejan Miletić.

Foto: informer.rs

- Šta još treba da se desi da bi oni odreagovali i bavili se svojim mandatom? Ovo je prešlo sve granice tolerancije i ovo se zove okupacija prostora - kaže Miletić i dodaje:

- Vršili su pritisak na Vučića po svaku cenu. Dokle više tako? Koja je granica bezobrazluka koju Srbija treba da toleriše? Koje su to vrednosti koje NATO želi da promoviše kao svoje? Ovo je njihov partner. Taj kurta murta je njihov partner. Ovo je poraz diplomatije. 

-Ovaj način ponašanja mora da se preventira u ovom trenutku, jer je jasno da Kurti mora po svaku cenu da pravi eskalaciju - kaže Milosavljević. 

Foto: informer.rs

- Dokle više da naša deca proživljavaju sve ovo? Ovde se radi o budućnosti generacije - dodaje Miletić. 

Glavni i odgovorni urednik Srpskog portala Dejan Vukelić pridružio se gostima u ovoj emisiji i ističe da smo na rskrsnici. 

- Sada smo došli do krajnje raskrsnice koju je Vučić pre neki dan spomenu, da li ćemo imati mir ili rat. Ne iznenađuje me kada su albanci u pitanju, ali gde je KFOR? Hoćemo da čekamo da ovi ludaci krenu sistematski da ubijaju Srbe? Vojska pod punom ratnom opremom koja u svakoj sekundi može da puca. Onaj poslanik Kurtijev je rekao da ima dovoljno metaka za svakog Srbina. Pozivaju se obe strane za deeskalaciju - ističe Vukelić. 

Foto: Informer

Gde da gledate Informer TV? 

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, 'Supernova' i 'Supernova' (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19, Crna Gora - TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26, Bosna i Hercegovina - m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH, aplikacija 'Arena klaud', aplikacija"Klik TV", Severna Makedonija - u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7.

- Nema ovde biranja sredstava, i partneri postaju neprijatelji. Ovde nema apsolutno mesta da se veruje u nešto što neko govori. Do sada sve što je rečeno, slagali su - rekao je Milosavljević. 

U toku emisije javio se i čovek sa Kosmeta koji je, kako kaže, na spisku za hapšenje specijalaca Aljbina Kurtija.

Foto: printscreen

Tekst potpisa

- Postoje spiskovi na kojima sam i ja. Ne znamo ko je sledeći. Danas su objavili još 20 momaka da će da uhapsi u narednom periodu. Naveli su po imenice. Niko sa tog spiska nema veze sa bilo čim, osim što želimo da ostanemo dole.To se dešava svakog dana, ljudi se gledaju na ulici i misle ko je sledeći, to postaje nepodnošljivo.  Žao mi je što je ovo ovako i dokle će ovo da ide - rekao je on.

Gost Informer TV je i advokat Vladimir Đukanović koji je rekao da ukoliko "uđemo vojno, mi ćemo ući u sukob sa NATO paktom". 

- Druga situacija je da pokušavamo dijalogom. Oni će stalno dizati lestvicu gore do moemnta dok ne poče negde na prostoru centralne Srbije da gađa, da bi izazvao da se reaguje. Mi se nalazimo u sitauciji neposredne ratne opanosti - navodi on. 

Cakana: Jako je loša situacija na Kosmetu, samo što još ne stave mrtvačku glavu

U emisiju se uključila i Dragica Radosavljević Cakana koja kaže da je svakodnevno na vezi sa sestrama i sa mamom, a dan ranije pre svih dešavanja je došla u Beograd.

Foto: Novak Đurović

Tekst potpisa

- Bože, čuvaj narod svoj, pesma koju želim da pošaljem Informeru, sve je rođeno na Kosovu. Jeste, jako je loša situacija, loša po narod. Deca ne idu u školu, ne mogu da obavljaju najosnovnije stvari. Ja kao neko ko je odrstao dole, znam da se sve radilo na najpokvareniji način. Bila sam u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici - kaže ona i dodaje:

- Osećala se dole tenzija, viđali smo ta takozvana oklopna vozila, verovatno je to neko maskirno, policijsko vozilo. Oni su se šetali, kretali po selima okolo. Nikada do ovog perioda nisu zalazili dole. Oni sve rade u koordniaciji sa KFOR-om. Jako je tenzično, evo recimo, pored nas prolazi naoružan čovek i s uperenom puškom, nije svejedno. Gde god da su naši proizvodi, etikete su crvene, samo što ne stave i mrtvačku glavu. To znači da se ne kupuje naša roba. Obeležena je tako da znaju svi - objašnjava pevačica. 

Bogdan Bukumirić: Pre 20 godina su pucali na nas na reci, do sada niko nije uhapšen!

Gost specijalne emisije na Informer TV bio je Bogdan Bukumirić, Srbin iz Goraždevca koji je pre 20 godina preživeo napad Albanaca na srpsku decu.

Imao je šest teških operacija, pogođen je sa šest metaka, a počinioci ni dan danas nisu uhvaćeni.

- Na razne načine su pokušavali da nas oteraju, ali nisu uspevali. Uskoro će 20 godina od tog događaja na reci. Tog 13. avgusta krenuli smo da se kupamo, kao i svakog prethodnog dana. Negde oko 13 časova ja sam otišao, pitao sam oca, a on mi je rekao da ne idem. Ipak sam otišao, posle 10ak minuta desila se pucnjava.Ja sam bio najbliži monstrumu koju je pucao na decu - rekao je Bukumirić.

Celu vest pročitajte OVDE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Andjela

pre 11 meseci

To mora da se spreči hitno, kako se zna i ume.

Cole

pre 11 meseci

Zastrašivanjem Srba. Kurti hoće da ih protera.

Olja

pre 11 meseci

Situacija je sve napetija i teža na KIM, nadam se samo da će ovo što pre da se završi da narod može normalno da funkcioniše

Mara

pre 11 meseci

Kurti je uvek bio lud a sad je totalno poludeo.

Maki

pre 11 meseci

Posle jučerašnjeg sastanka u Brisel, Kurti danas više nego ikad ranije sprema se za rat. Kako je moguće da međunarodna zajednica na ovo ćuti i ništa ne preduzima

fred

pre 11 meseci

Kurti i pristina vide izlaz samo ako dodje do sukoba, i to ce pokusati da urade

goga

pre 11 meseci

Srbija nece vise mirno da gleda kako neko vrsi nasilje nad njenim narodom, reagovacemo i zaustaviti Kurtija

homer

pre 11 meseci

SAD i EU ako sad ne reaguju i ne zaustave Kurtija docice do sukoba

Katarina

pre 11 meseci

Kurtijeva želja neće biti ispunjena jer srpski narod sa KiM je svoj na svome, a Vučić će se boriti da tako i ostane.

Predrag

pre 11 meseci

AJDE SAD DA VIDIMO KO SU TI DOBROTVORI SA ZAPADA KOJI HOĆE MIR U SVETU...NEE TO JE BANDA KOJA HOĆE DA ISTREBI ČOVEČANSTVO, PUTINE ZGAZI IH SVE, DONESI DOBRO LJUDIMA NA OVOJ PLANETI!

Djole

pre 11 meseci

Nadamo se da će se, uprkos svemu, sačuvati mir na KiM.

Katarina

pre 11 meseci

Kurti nikada nije želeo da vidi politiku mira i dogovora. Njegov jedini cilj je da protera Srbe sa KiM, što se nikada neće dogoditi.

Jelena

pre 11 meseci

Pratimo i gledamo emisiju na Informeru o stanju na KiM.

Katarina

pre 11 meseci

Kurti je jedno veliko zlo,i on bi najvise zeleo da se prolije krv,jer mu je verovatno to potrebno da zadovolji svoju sujetu.

Nedic

pre 11 meseci

Kurti treba da shvati kolika je ozbiljnost situacije na KIM velika. Rat nikome ništa neće doneti dobro ,ni Albancima a ni Srbima. Treba da se razmišlja racionalno.

Katarina

pre 11 meseci

Kurti nije osoba koja zeli kompromis i mir definitivno samo da je po njegovom,pa makar na stetu svih! Kakvo je to razmisljanje zar nije bolje naci zajednicki interes pozitivan za sve!

Katarina

pre 11 meseci

Vučić se zalaže za mirno rešavanje problema dok Kurti na sve načine pokušava da izazove nemire.

Katarina

pre 11 meseci

Kurti ide na kartu rata, jer očigledno tako jedino može da sačuva svoju stolicu. Na to sve nemo ćute predstavnici EU, ali sigurno da SAD neće dozvoliti da ponovo dođe do eskalacije sukoba na Balkanu.

Katarina

pre 11 meseci

Teski dani su pred Srbijom po pitanju KiM,ali predaja ni u kom slucaju nije opcija.

Katarina

pre 11 meseci

Svima je jasno da Kurti želi da izazove rat svojim najnovijim postupcima.

Anastasija

pre 11 meseci

Zelimo mir i stabilnost i necemo dozvoliti da Kurti svoj plan sprovede u delo!

Katarina

pre 11 meseci

Kurtijeva najveća želja je da bude ratni premijer i zato uporno izaziva sukobe na KiM.

Katarina

pre 11 meseci

Svaki Kurtijev postupak je provokacija usmerena ka početku rata.

Mirjana

pre 11 meseci

Kurti demonstrira silu svojih terorista. Otrgao se kontroli. Zašto ćute Brisel i Vašington?

Taša

pre 11 meseci

Kurti želi rat zato i izaziva nemire, ali predsednik Vučić boriće se da sačuva mir!

Katarina

pre 11 meseci

Odavno je svima jasno da Kurti nije za pregovore vec samo želi da izazove rat.

Katarina

pre 11 meseci

Monstruozni plan Prištine i teroriste Kurtija je da izazove rat na KIM.

Katarina

pre 11 meseci

Na sve načine Kurti pokušava da izazove rat i da protera srpski narod sa KiM.

Katarina

pre 11 meseci

Svima je jasno da Kurti želi da protera sve Srbe, i da uništi sve što je srpsko!

Katarina

pre 11 meseci

Kurti namerno provocira Srbe da izazove sukobe i da počne rat.

Katarina

pre 11 meseci

Srbija neće dozvoliti nove pogrome na KiM. Borićemo se za za interese našeg naroda.

Katarina

pre 11 meseci

Kurti zeli rat, zeli da Srbi stradaju, da ih otera sa njihovih vekovnih ognjista.

Katarina

pre 11 meseci

Kurtijev plan je da istrebi sve Srbe sa teritorije KIM.Ne smemo to da dozvolimo.

Jelena

pre 11 meseci

Ovog ludaka Kurtija treba zaustaviti sto pre.

Katarina

pre 11 meseci

Maltretiranje Srba na KiM ne prestaje i nastavljaju da hapse nevine građane.

Vanja

pre 11 meseci

Kurti je nastrojen za rat,vrši teror nad našim narodom na KIM-u,unosi nemir u javnosti hapseći neosnovano naše ljude.

Sara

pre 11 meseci

I posle razgovora u Briselu , Kurti nastavlja po svome. Nece i ne želi da prekine teror i nasilje nad Srbima. Ima jedan zacrtani cilj da ih sve protera. A prva stavka je da ih zastraši neosnovanim oduzimanjem slobode.

Jeca

pre 11 meseci

Kurti nije više pri sebi,pod hitno naći rešenje za ovu situaciju,naš narod više ne može da izdrži.

Marko

pre 11 meseci

Neko već jednom treba stati Kurtiju na put i da se prekine više ovakav teror nad Srbima. Ovo pitanje treba što pre rešiti.

Mila

pre 11 meseci

Strasno nepostovanje prema jucerasnjem razgovoru sa Boreljom, Kurti nastavlja po svome sa ponovnim hapsenjima nevinih Srba

Sanja

pre 11 meseci

Kurti želi rat jer želi da otera Srbe sa KiM.

Zoro

pre 11 meseci

Kurti je bolesnik koji mora biti obuzdan sto pre

Dušan

pre 11 meseci

Zeman doš'o valja vojevati, Za krst časni krvcu proljevati, Svako svoje da pokaje stare..

lol

pre 11 meseci

ja reko krecemo na kosovo kad ono opet mosa... i mojsilovic izgleda postao politicar..

Janko Petrović

pre 11 meseci

Koja emisija....pa je li vi mislite da je narod glupav....??? Svaki dan neka emisija ili obraćanja ili podizanje vojne borbenosti...a albsnci pucaju..ranjavaju..ubijsju..pljačkaju imovinu na KiM..i...šta je POLITIKA VLADE SRBIJE I VUČIĆA??? KAO NEMOJ DA GA BIJEŠ..A LOLA ZAVALI ŠAMARČINU GDE TI UŠI ZIJE DO 2026 GOD. NEPRAVITE NAROD BUDALAMA...PRESTANITE DA ISMEJAVATE SRBE GLUPIM EMISIJAMA VEĆ 10 GODINA

Vejo

pre 11 meseci

Млатите ви празни сламу са Вучићевим подгузним мувама Вучићевићем,Дрецуним,Крстићем....лажите се а народ увелико одлази.

Borivoje

pre 11 meseci

Godinama je Vučić pregovarao i nije uradio ništa. Posle odluke da Srbi napuste sve KiM institucije i ne izađu na izbore situacija je mnogo gora nego što je bila: hapse, mlate, pucaju na narod i to je rezultat Vučićevih pregovora. Obećavao je narodu zaštitu i sigurnost a sada moljaka one, koji su nas bombardovali da pomognu a njihov odziv je nikakav. Jadan narod i šteta da su mu verovali.

Nebojša

pre 11 meseci

Otvoriti Rusku bazu na Jugu Srbije - momentalno

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija