• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.06.2023

12:19

DOKTORKA NIJE HTELA DA DA INFUZIJU DETETU KOJE JE KOLABIRALO! Majke čiju su decu ujele stenice na ekskurziji na Informer TV: Moj sin ima 266 uboda na telu!

Informer Tv

Live TV

DOKTORKA NIJE HTELA DA DA INFUZIJU DETETU KOJE JE KOLABIRALO! Majke čiju su decu ujele stenice na ekskurziji na Informer TV: Moj sin ima 266 uboda na telu!

Podeli vest

Jelena Caričić, Miroslava Nikolić i Dara Urošević u gostovanju na Informer televiziji govorile su o organizaciji ekskurzije, kao i hotelu u kom su njihova deca ujedena od strane stenica.

Pojedini učenici drugog razreda OŠ "Braća Jerković" iz Železnika koji su od 13. do 20. juna boravili na rekreativnoj nastavi u dečjem odmaralištu "Bela breza" u Rožanstvu na Zlatiboru vratili su se kući sa crvenim flekama po telu, za koje roditelji tvrde da su ujedi stenica, što dokazuje i adekvatna lekarska dokumentacija.

- Lekarka je tamo rekla da ne češe to što ga svrbi jer će raširiti. Deca kada su došla sa ekskurzije, lično moje imalo je temperaturu. Kada smo se probudili celo telo mu je bilo u pečatima. Lekari u Domu zdravlja su posumnjali da nisu morbile, ali posle su konstatovali da nisu. Jedino šta su nam rekli da je ujed insekta, a jedna doktorka nam je rekla da je ujed stenice. Na Infektivnoj nisu smeli u izveštaj da stave da je upravo ujed stenice. Sutradan, život nam se pretvara u horor film! On je bio u jako lošem stanju, svrab je trajao 24 sata, noću se budio i plakao - ističe majka Miroslava i dodaje:

- Moj muž kad je otišao u agenciju, gde dolazi do saznanja da je tamo nešto paljeno. Moj sin je to potvrdio da su paljeni dušeci, čaršafi i posteljina. To je dokaz da je tamo bilo stenica, jer kod njih ne pomaže deratizacija već samo paljenje. 

Foto: Informer Tv

Dara Urošević ističe da je detetu izbrojala čak 266 ujeda na telu.

- Iste simptome sam primetila kod svog deteta, kada smo otišli na kožnu kliniku, i doktorka nam je rekla da su već dolazila deca sa ujedima stenice. Narednih dana se sve širi sve po telu. I 14 dana posle ekskurzije, našoj deci se šire plikovi sa velikim svrabom  po celom telu. Svom detetu sam brojala i ima 266 ujeda stenice po celom telu! Ti ujedi su toliko tvrdi, a pridaju nesnosan svrab, a u fazi prolaženja se pretvaraju u modrice - ističe Dara i dodaje:

- Prvi ujed je izašao na telu tek tri dana nakon ekskurzije. Ujutru mi je dete bilo potpuno osuto. 

Foto: Informer Tv

Majka ističe da njeno dete prolazi kroz jako težak period usled nespavanja i svraba koji trpi.

- Moje dete je u velikom strahu, plaše se, ne sme da spava u svom krevetu, prolazi kroz jako teško stanje - rekla je Miroslava.

Jelena Carčević navodi da su se prvi ujedi pojavili tri dana nakon ekskurzije. 

- Moje dete je prvi razred i sa školom je otišao na Zlatibom. U utorak se vratio, a sutradan jedan roditelj se javio da dete ima osip, međutim nismo obraćali pažnju. Nakon tri dana javio se osip i mom detetu, a kad smo odveli kod doktorke ona je rekla da su ujedi stenice - rekla je Jelena.

Foto: Informer Tv

Stenice mogu da prežive čak godinu dana po zavučenim prostorima. 

- Pročitala sam da stenica ukoliko se napije krvi, može da živi i do godinu dana u kući i onda ponovo da krene da ujeda. Ona se zavlači u rubove, štekove, dušeke, što znači da za godinu dana može sve nas da napadne - kaže Miroslava i dodaje:

- Moj dete ima upalni proces i povećan CRP, a doktorka kaže da je to jer je prevelika količina kože zahvaćena ubodima stenice. Detetu sam izmerila ujed i ima čak 2 centrimetra, ovo je najblaže rečeno horor! Došla sam do saznanja ljudi iz drugih škola, koji su podneli tužbu, jer su njihova deca zadnje nedelje maja boravila tamo i da imaju ujede stenica. A taj hotel i dalje radi, iako je potvrđeno sanitarnom inspekcijom prisustvo stenice.

Miroslava navodi da doktorka u hotelu nije htela da uključi infuziju detetu koje je povraćalo ceo dan.

- Jedna majka iz naše škole je morala da ode po svoje dete jer je povraćalo viđe od 20 puta. Doktorka koja je u hotelu, i koja tvrdi da nikakvih ujeda nije bilo, nije smela da uključi infuziju. Mene interesuje, kako doktor medicine koji je zadužen za tu decu ne sme da uključi detetu infuziju u stanju kolabiranja?! Ona je čak navela da će pozvati sestru koja je kardiolog samo da bi probala da uključi infuziju. Zbog toga mi ćemo se boriti i podneli smo tužbu, i isteraćemo do kraja - rekla je Miroslava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija