• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.07.2023

13:45

CIA još pre 70 godina spremala rat u Ukrajini! Tema dana na Informer TV: "Svetska vlada je vlasnik Ukrajine!" (VIDEO)

printscreen/tv informer

Live TV

CIA još pre 70 godina spremala rat u Ukrajini! Tema dana na Informer TV: "Svetska vlada je vlasnik Ukrajine!" (VIDEO)

Podeli vest

Ko je vlasnik Ukrajine - ovo je Tema dana na Informer TV za subotu 8. juli 2023!

Činjenica da su SAD najveći mentor Kijeva u ratu sa Ukrajinom ne iznenađuje, štaviše, to je samo deo dobro pripremanog plana, o čemu svedoči i dokument CIA iz daleke 1957. godine! Deklasifikovani dokumenti potvrđuju da se Vašington još u vreme Hladnog rata spremao za rat u Ukrajini i udar na Rusiju!

Marija Kordić, autorka emisije Tema dana, navela je delove iz tog dokumenta, posebno one u kojima CIA ističe važnost razlika u tadašnjem SSSR, sa akcentom na Poljake u Ukrajini i njihov revolt, posebno u zapadnim, pripojenim delovima zemlje, ali i mnoge druge detalje iz mentaliteta i odnosa Poljaka i Ukrajinaca, kao i Rusa i Ukrajinaca koji bi mogli da budu "kec u rukavu" SAD u borbi protvi Moskve.

Sagovornici Informer TV govorili su o intereseima SAD, ali i globalnih finasijskih i bankarskih krugova u ratu u Ukrajini.

Profesor Velimir Abramović kaže de je sve išlo ka tome da je u ovom momentu svetska vlada vlasnik Ukrajine.

- Za vreme pandemije korone pokazalo se da postoji jedinstvena komanda u svetu. Veoma čvrsta tajna vlast. To se vidi sada i u Ukrajini - ocenio je profesor Abramović.

Analitičar Aleksandar Pavić komentarisao je to što se predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u nekoliko navrata sastao sa delegacijom američke investicione korporacije Blek rok.

- Oni su kao ajkule koje osete krv u moru, sada se zauzimaju kompleksi, ali nisu samo oni, tu je i Vojno -industrijsi komplesk u SAD koji sada profitira. Slanje starog oružja u Ukrajinu je bonanca za industrijski kompleks. Morgan Čejs i Blek rok su oni koji uzimaju deo kolača -rekao je Pavić.

Vladimir Vasić, bankarski konsultant, naveo je da je Blek rok vlasnik nuklearnih postojenja, poljoprivrede i najsloženijih tehnoloških rešenja.

Abramović je rekao da je "Ukrajina završena priča" sa nivoa svetske vlade, sada je na nivou duboke države, tj. vojne industrije. Abranović je podsetio na reči Rotšilda:

- "Kad krv lije ulicama, kupuj, kupuj, kupuj". Kasnije če da je dezintegrišu na ekonomski način. Postoji li bosanski narod? Ne, pa i to mora da se rastavi. Svetska vlada rastavlja nacionalne države, ostaju samo narodi, ukidaju se granice i država kao oblik organizovanja.

Pavić naglašava da "ko vlada Istočnom Evropom, vlada i Evroazijom" i da će se tu lomiti koplja sa angloameričkim uticajem.

- Dok se Ukrajina ne reši, neće se znati ni sudbina Evroazije.

Vasić navodi da postoje jaki interese za prevlast u Ukrajini:

- Ispod ukrajinske crnice postoje minerali, sve što je potrebno zemlji koja ima industiju, nuklearke, kojoj trebaju sirovine. Rat se vodi u dve tri oblasti u kojima je ovo skoncentrisano. Uranijum i minerali koji su svim potrebni. Na delu je podela plena.

Celokupni dokument CIA koji govori o pripremi i planovima SAD za rat u Ukrajini i udar na Rusiju možete pročitati OVDE.

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija