• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O.G.

09.07.2023

12:01

Kada ima ljubavi, lako je imati puno dece! Četvorke i trojke na Informer TV: Zdrava porodica je osnov našeg društva! (FOTO/VIDEO)

TV Informer

Live TV

Kada ima ljubavi, lako je imati puno dece! Četvorke i trojke na Informer TV: Zdrava porodica je osnov našeg društva! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Roditelji trojki Marija i Nebojša Đukić i roditelji četvorki Mira Krstić Tripunović i Mladen Krstić u gostovanju sa svojom decom na Informer TV govorile su o izazovu i načinu života jedne porodice u kojoj ima više dece.

- Imamo petoro dece, Vasilije ima 13 goina i četvorke Melanija, Dimitrije, Božidar i Zaharije - rekla je majka četvorki Mira Krstić Tripunović.

Otac trojki Nebojša Đukić istakao je da je glavna uloga u životu dece majka.

- Mi imamo trojke, Doroteju, Nikolinu i Nikolu. Majkama je teže, mi se trudimo ali majka je majka - rekao je Đukić.

Vasilije Krstić je stariji brat četvorkama, i on se aktivno svakog dana brine o njima.

- Moja ideja je bila da mi se brat zove Zaharije i on je najmlađi od četvrki, pored njega rođeni su Melanija, Dimitrije i Božidar. Teško je reći ko je šef u ovoj grupi, ali mislim da je Zaharije vođa grupe - rekao je Vasilije. 

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Majka četvorki kaže da im je pomoć najstarijeg sina od početka bila veoma značajna.

- Vasilije se snalazi odlično, i pomaže nam, ali nije to pomoć već ljubav prema braći i sestri. Ovo je ipak bila njegova želja, tako da nam zaista pomaže - rekla je Mira Krstić Tripunović i dodala:

- Koliko ja dobro znam da su se u Novom Sadu pre neki dan rodile pete četvorke u Srbiji. U kontaktu sam sa ljudima koji imaju više dece, sama sam tražila pomoć od majke iz Niša koja ima četvorke, a od mene su neke trudge mame, tako da smo podrška jedni drugima - rekla je Mira.

Đukić ističe da je podrška među supružnicima najvažnija u odgajanju velike porodice.

- Svakodnevno u nekom trenutku se desi da svo troje odjednom plaču, ali ne smemo mnogo obraćati pažnju, i to je glavni savet. Vrlo je važno da budemo podrška našim supružnicima. Svako od nas ima svoje obaveze, ali glavni teret je na majci. Otac mora da bude tu da pomaže i podržava i da voli sve što radi. Devojčice razlikujemo sda već po pokretu, ali njih troje su mnogo vezani i bitno im je da budu stalno zajedno - rekao je Nebojša.

Otac trojki i trinaestogodišnjeg Vasilija ističe da je važno da se kao roditelj jednako posveti svakom detetu.

- Nemoguće je funcionisati sjajno i na poslu i u kući, treba za svako dete imati jednako strpljenja i posvetiti svakome pažnju, takođe tu je i starije dete. On trenira, pa treba da se jako posvetimo i njemu. I četvorke će ići na sport, jer je jako bitno da usadimo ljubav prema fizičkoj aktivnosti i njima - rekao je Mladen.

Mira Krstić Tripunović kaže da je zdrava porodica osnov svakog društva, ali i da je najbitnija ljubav prema deci.

- Zdrava porodica je osnov našeg društva. Dosta njih u mom okruženju imaju problem sa finansijama, pa se zaustave na jednom ili dvoje dece. Opet kažem, bitna je ljubav prema deci i međusobno među supružnicima, i kada toga ima onda je lako imati puno dece - kazala je Mira.

Nakon sedam godina bezuspešnih pokušaja da ostane trudna prirodnim putem, Mira se odlučila za vantelesnu oplodnju koja im je donela četvorke.

- Svaki period je sam po sebi težak. Kada su bili bebe bilo mi je teško da budem sama, a sada iako su samostalni psihički je malo teško, opet tu je Vasilije koji ulazi u pubertet. Nismo planirali da bude ovako, Vasilije je hteo brata ili sestru. Sedam godina nisam mogla da ostanem trudna, i onda sam otišla na VTO i eto dobili smo četvorke - kazala je Mira i dodala:

- S tim da sam išla na VTO morala sam od početka da ležim i mirujem.Trudnoća sa četvorkama je bila teža u odnosu kada sam bila trudna s ajednim detetom.  Dva meseca sam ležala na održavanju trudnoće, a posle rođenja bebe su bile još dva meseca na Institutu i onda kad su došli kući počela je žurka.

Kako Mladen kaže, nakon rođenja četvorki borba za njihov život je trajala čitava dva meseca.

- Kada smo saznali da Mira nosi četvorke, razmišljali smo, ali smo presekli i rekli: Ako je Bog tako odlučio, tako će biti! Bebe su rođene od 800 grama do 1,1 kilogram, zbog toga su proveli dva meseca na neonatologiji. Bilo je pitanje dana kada ćemo izgubiit jedno, to je bila neprestana borba, ali hvala Bogu sve je prošlo - rekao je Mladen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija