• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.07.2023

18:12

(VIDEO) Ostavili "obećanu" Ameriku za spas svoje Srbije! Ovo selo su osnovali dobrovoljci Solunskog fronta, a njihovi potomci su nam ispričali potresnu priču njihovih predaka!

Informer

Live TV

(VIDEO) Ostavili "obećanu" Ameriku za spas svoje Srbije! Ovo selo su osnovali dobrovoljci Solunskog fronta, a njihovi potomci su nam ispričali potresnu priču njihovih predaka!

Podeli vest

Banatsko Karađorđevo, varoš u srednjem Banatu, osnovali su dobrovoljci Solunskog fronta, nakon Prvog svetskog rata.

Njegova gradnja počela je pre sto godina, kada je postalo najveće kolonističko naselje u Vojvodini. 

Uspomenu na hrabre pretke čuvaju njihovi potomci koji s ponosom i setom pričaju o svojim dedovima i pradedovima, koji su sa nama podelili. 

Unuk solunskog dobrovoljca Ilije Ćulibrka, Milan ispričao je potresnu priču da su iznemogli, gladni i žedni ratnici pili vodu iz kopita konja, zbog čega je nastala epidemija tifusa, a šta su bili prinuđeni da jedu... 

Saznajte i koliki je rodoljub bio i koliko je voleo Srbiju naš čuveni naučnik Mihajlo Pupin.

Pogledajte u emisiji "Alo,Beograde, Srbija zove" kako su hrabri dobrovoljci ostavili "obećanu" Ameriku za spas svoje Srbije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija