• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2023

08:57

Vojska Srbije je spremna i jaka! Možemo da odgovorimo na napade, ali težimo miru! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Vojska Srbije je spremna i jaka! Možemo da odgovorimo na napade, ali težimo miru! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti Informer TV Milovan Drecun, predsednik odbora Skupštine Srbije za KiM, kao i Blažo Marković i Miloš Garić, ispred portala Kosovo online, koji govore o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i koliko je Vojska Srbije spremna i da li imamo razloga da budemo u pripravnosti.

- Naša Vojska je spremna. Moje mišljenje je da že mir, kakav takav, uspeti i da će sve preći na diplomatiju i politiku. Setite se deveedesetih godina kada smo ušli u rat i izgubili smo mlade živote, mnogo smo stradali, ovo je sada za nas veliki ispit. Vojska je spremna, ako budemo napadnuti, naravno da ćemo se braniti. Po Ustavu, Kosovo i dalje morada brani polici, Vojska je na granicama - kaže Blažo Marković i dodaje:

- Predsednika poštujem, jer diplomatski, uspešno ne uvlači ovu zemlju u rat, nego pokušava na sve moguće načine. Mi nemamo prijatelje na Zapadu, jedva bi dočekali da nas napadnu. -

Vojska Srbije je spremna i može da odogvori, ukoliko za to bude bilo potrebno, istakao je naš gost Milovan Drecun.

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Prvenstvena funkcija svake vojske je preventivna. Ona je tu da očuva bezbednost građana. Imamonkcija ovih vežbi. Imamo jedan drugačiji način ratovanja, mora da zanavlja oružje i prilagođava strategije ratovanja i to je funkcija ovih vežbi - rekao je Milovan Drecun i dodao:

- Ova vežba pokazuje da raspolažemo kapacitetima koji su dovoljni da odvratimo i da odgovorimo na one koji žele da ugroze bezbednost nađe države. Mislim da nećemo doći u sukob sa lažnom državom Kosovo, to je pogoduje ni zapadu. Mislim da treba da imamo uvek kapacitete, da ako oni npr nabave Barjaktare, da možemo da odgovorimo na to ofanzivno oružje. -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija želi mir, naveo je Miloš Garić.

- Možemo da se setimo u prošlosti, pre samo 15 godina, Srbija je poverivala da joj vojska više neće biti potrebna, da otera tenkove u staro gvožđe, da stare arhive predaju. Taj period je trajao nekoliko godina i nažalost brzo se ispostavilo da prilike ne idu tom smeru. Mislim da je jasno da nema najboljih namera prema Srbiji, prilike su se u celom svetu  promenile. Srbija je uspela da stane na noge. Srbija ne želi da ratuje, država i predsednik Vučić su nekoliko puta to ponovili, ali moramo da budemo svesni da se ratovi periodično dešavaju, naročito na Balkanu. Poruka nakon vežbe na Pasuljanskim livadama je da je Srbija spremna!

O situaciji u južnoj srpskoj pokrajini i kakvi kapaciteti Vojske Srbije, pogledajte u našem Info jutru.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15