• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2023

14:45

Borjan je bio u šoku! Filipović progovorio o zetu, Čuki i ambicijama!

Masha Bandjur

Live TV

Borjan je bio u šoku! Filipović progovorio o zetu, Čuki i ambicijama!

Podeli vest

Gost Informer televizije bio je golman Čukaričkog, Nenad Filipović, koji je nakon pola decenije na golu TSC-a došao u Beograd željan novih izazova. Iskusni čuvar mreže je analizirao 1. kolo Superlige Srbije, pričao o ambicijama novog kluba, ali i otkrio kako se osećao njegov zet Milan Borjan, kada su mu u Crvenoj zvezdi rekli da ne računaju na njega.

Nenad Filipović je godinama unazad jedan od najboljih golamana u domaćem šampionatu, a nakon pet godina provedenih u TSC-u bivši kapiten stabilnog superligaša odlučio se da zatvori to poglavlje u karijeri.

- Izuzetno sam ambiciozan. Takav sam bio i kada sam imao 25 godina, a i sada kada imam 36. Volim nove izazove, uspehe i iskreno mnogo dobar period je iza mene. Odigrao sam preko 140 utakmica u TSC-u, vodio sam ekipu kapitenski i na terenu i van njega i tražio sam novi izazov. Data je šansa mladom Veljku Iliću koji je perspektivan i budućnost je srpskog fudbala. Nisam onaj koji voli da sedi na klupi i da bude senka. Držim ekipu, borim se za mesto na golu i za mene nije iznenađenje što sam došao u Čukarički. Nisam se dogovorio sa ljudima iz bivšeg kluba oko nastavka saradnje i hvala Bogu na Banovom brdu su prepoznali da mogu da budem pojačanje. Brzo sam se dogovorio sa direktorom Matijaševićem i trenerom  Kerkezom.

 

Pričao je Filipović i o debiju u dresu novog kluba i pobedi od 2:0 poritv Radničkog iz Niša, a osvrnuo se i na dešavanja koja su podigla veliku prašinu u uvodnom kolu Superlige Srbije.

- U Srbiji postoje VAR sobe, postoji sudijska ogranizacija, dok sam igrač ne bih polemisao mnogo o tome. Voleo bih kada bi se tenzije, ali i greške svele na minimum, kako bi imali kvalitetnu ligu - rekao je između ostalog Filipović.

Zet iskusnog golmana je Milan Borjan, doskorašnji čuvar mreže Crvene zvezde koji sada blista na golu Slovana iz Bratislave. Filipović je za Informer otkrio kako su se osećali Milan, njegova supruga Snežana koja je Nenadova rođena sestra, ali i cela prodica kada su saznali da šampion Srbije ne računa na njega.

Foto: Starsportphoto

 

- Na iznenađenje svih, a mene pogotovo, došlo je do razlaza posle njegovih fenomenalnih šest godina u Crvenoj zvezdi. On je tu ostavio dubok trag, držao je klub u Superligi, u Kupu Srbije, ali i u Evropi. Svake godine je svojom zaslugom mogu slobodno da kažem i omugoćavao klubu da izađe na evropsku scenu, jer je mnogo utakmica upravo on prelomio. Iznenadilo me je da od samog početka nije novi trener računao na njega. To je fudbal, to je sport, on je profesionalac i lagano je to prihvatio. Imao je mnogo ponuda, a izabrao je Slovan jer nije želeo da ide iz Evrope. Imao je priliku da ode u Aziju, posebno u Saudijsku Arabiju, ali smatra da mu je rano da ide u neke druge zemlje. Želeo je da napravi uspeh i u Slovačkoj i za sada mu ide fenomenalno, odbranio je penal u prvom kolu kvalifikavija.... Bio je to šok za njega, jer je bio u zoni konfora, bio je obožavan, nije mu bilo lako. Bilo gde da provedeš toliko vremena, a posebno negde gde si bio kapiten i imao sve te uspehe, nije lako. Posle nekoliko dana on je prelomio u glavi, rekao život ide dalje, čeka me novi izazov. Možda bi neko to shvatio tragično, ali on je takva glava. On je to prebrodio, kada pogledamo njegove utakmice i formu - poručio je Nenad Filipović, a o čemu je još pričao, možete pogledati u videu iznad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija