• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.08.2023

10:52

"Majka me je ostavila kada sam imala 8 godina, otac se kockao i nikada nije bio tu": Potresna ispovest novinarke Informera (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

"Majka me je ostavila kada sam imala 8 godina, otac se kockao i nikada nije bio tu": Potresna ispovest novinarke Informera (VIDEO)

Podeli vest

Novinarka Informera Jelena Janjić u gostovanju u Info Jutru ispričala je svoju potresnu ispovest o odrastanju bez prisustva majke i podrške oca.

Novinarka Jelena Janjić započela je svoju potresnu životnu priču sa najtežim trenutkom prilikom svog odrastanja. Naime, kada je imala samo osam godina njena majka je odlučila da je ostavi.

- Imala sam samo osam godina kada je mama otišla, a pre toga se moje majke sećam da je bila tokom života distancirana od nas. Moja sestra imala je dve godine kada je mama otišla. Neki su mi rekli da je morala, da je tata bio nezgodan, a kasnije sam i ja sama kroz svoje odrastanje videla da to jeste tako. Moj otac je bio kockar i nikada nije bio tu - započinje svoju priču Jelena Janjić.

Novinarka kaže da su njeni roditelji vrlo malo stvari uradili za nju tokom života, ali da se svake jasno seća. 

- Ja na prste svoje ruke mogu da nabrojim šta su oni u životu uradili za mene. Majka me je jednom odbranila od dobermana kada sam bila jako mala, stala je ispred mene, to je prvi put da je nešto uradila za mene. Drugi put mi je pomogla finansijski na studijama, i treći put je donela jedan papir u firmu gde radim, kada sam bila na operaciji, a koji mi je bio neophodan. Otac je uradio to, da kada su njih dvoje krenuli da se sude, on je želeo nas dve, tada nas je bilo dve, a sada tri jer imam polusestru - rekla je novinarka.

Jelena ističe da je ona želela porodicu, kao i da joj roditelji budu na okupu. Međutim, iako je bila uporna da uspostavi kontakt sa svojom majkom, ona je isti odbijala.

- Kroz život sam posle videla da je on želeo nas dve kako bi uspeo da vrati mamu. Mi smo mu služile za to da mu pomognemo da se ona vrati, da je ja stalno zovem. Ona je već bila u Makedoniji kada sam je ja zvala da se vrati. Zvala sam je svako veče, ali ona mi je spuštala slušalicu jer nije želela da se javi tati. To su jedine stvari koje su njih dvoje za mene uradili. Ja sam ta koja je htela da ima porodicu, koja je želela mamu i tatu i koja se stalno držala uz sestru - kazala je Janjić. 

Majka me nije htela jer sam "velika"

Kako kaže naša novinarka, njena majka je odbila da je odvede sa sobom zato što je bila velika, iako je imala samo osam godina, što ostavilo velike posledice na nju.  

- Moja mama je na sudu rekla da ona mene neće, jer sam već velika. Tada sam imala osam godina, a sestra dve. Ona je rekla da je moja sestra beba i da treba da bude uz majku, a da sam ja već velika i neka idem kod oca. Meni se tada govor poremetio, i dan danas se nekada bebim dok pričam, jer sam mislila da moram da budem beba da bi me mama volela - rekla je Janjić.

Njene posledice su se odrazile na govor, a još veće su usledile kada je krenula u školi da priča kao beba. Takođe, njena majka nikada nije došla po nju u vrtić ili školu, što je uticalo na to da se Jelena oseća kao da je pogrešna. 

- Počela sam i u školi da pričam kao beba, a oni su me zbog toga slali u ćošak. Nikada nisam bila shvaćena. Dešavalo se da u školu nije ne dođe po mene, i tada sam satima na kiši čekala roditelje. Moja nana je nas odgajala, to je pokojna majka mog oca, i ona je dolazila po mene u vrtić. Majka nikada nije došla po mene, pa čak ni tad kad smo svi živeli zajedno. Nisam želela da se sa babom vraćam kući, jer sam mislila da sam ja pogrešna. Svakoga je vodila mama, a mene baba. Često sam birala neke žene na ulici, hvatala ih za ruke i tražila da me vode kući - kazala je Janjić. 

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Jelena Janjić

Razvila talenat zbog tuge

Novinarka ističe da je svoju tugu i bol zbog odbijanja rođene majke preusmerila na svoje talente, kao i da je redovno crtala i pisala svojoj majci. 

- Mislim da je moja mama i u našem zajedničkom životu bila distancirana od nas. Međutim, ja sam kroz crtanje razvijala svoje talente. Kao mala sam krenula da crtam. Crtala sam mačke, kućice, oblake, a kad je krenula da se sve dešava, počela sam da crtam mamu. U školi sam joj pisala pesme. Tako sam razvila talente kakve drugi nemaju. Crtala sam i pisala mami, moje pesme su išle na takmičenja. Kada nje više nije bilo, gledala sam u crteže gde sam je naslikala, i pisala pesme o njoj. Talente koje sam razvila sam razvila iz tuge prema njoj - rekla je Jelena.

Ona ističe da je jedan period svog detinjstva išla "od kuće do kuće" svojih baka, rođaka i familije, kao i da ni sama ne zna koliko je škola promenila tokom obrazovanja.

- Ta tuga koju imam prema svojoj majci je kao da vas neko žiletom reže. Majku sam poslednji put videla pre dve nedelje, tada me je gađala mojim stvarima. Kada je mama otišla sa mojih osam godina, mi smo počeli da se selimo, ja ne znam gde smo sve živeli i u koje sam sve škole išla. Menjali smo i ljude sa kojima smo živeli, bili smo kod dedine sestre, pa kod tetke, pa kod nekog drugog. Majka i otac tada nisu bili tu, a svi su nas po familiji slali od jednih do drugih - rekla je Jelena.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Jelena Janjić

Kako Jelena kaže, njen otac je predlozio izgradnju kuće u kojoj bi svi živeli. Mala Jelena tada je odlučila da se priključi izgradnji kako bi ubrzala proces i kako bi joj se majka što pre vratila.

- U jednom trenutku tata je rekao da se gradi kuća gde ćemo svi mi živeti zajedno, u nadi da će se mama vratiti ako budemo imali kuću. Tada sam ja, iako sam bila mala, uzela sama mešalicu da mešam beton, kako bih požurila taj proces izgradnje u želji da što pre živimo svi zajedno. Sve sam to radila da se mama vrati i da porodica postoji - rekla je Janjić. 

"Majka voli više orman nego mene!"

Novinarka rekla je da je sa dolazak njenog oca podrazumevao i dolazak dodatnih problema.

- Tata je ponekad dolazi, ali bolje da nije, jer je donosio probleme. Nas je sve to osnažilo, da kao sestre budemo bliske i da se međusobno pomažemo. Mi sada ne osećamo mnogo sve to šta se dešavalo, osim kada se vraćamo u prošlost - kazala je Janjić. 

Jelena ispričala je traumatičan događaj koji je doživela od strane svoje majke pre samo dve nedelje kada je shvatila da majka više "voli" orman nego nju. 

- Mama ima neki problem da čuva dete samo dok je beba, a čim poraste ona ga daje i odlazi. zato ja hoću da pružim sve svojoj polusestri. Srela sam pre dve nedelje svoju majku, došla sam kod svojih babe i dede i ona je bila tu. Nisam imala mesta gde da stavim jorgan, pa sam ga stavila u orman. Moja majka je ustala ujutru, ušla u sobu, izvadila taj jorgan, bacila na mene i krenula da viče da ću da joj rasturim orman. I tada shvatiš da majka više voli orman nego tebe  - rekla je Janjić.

Kako kaže Jelena, o ovoj temi može transparentno da priča zahvaljujući tome što je pronašla neke druge majke, kao i da je shvatila da ona nije problem i da nije kriva.

- Danas mogu da pričam o svemu ovome, jer sam u Informeru. Ovde sam pronašla svoje druge majke. Imam ljude koji su mi kao majka, i zato sam danas sposobna da pričam o ovim stvarima i shvatam da nije u meni problem. Uvek sam imala krivicu kako sam ja nešto uradila, ali to se gubi kroz vreme, to je njihovo ponašanje, nije moje - zaključila je naša novinarka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"
Politika

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je večeras Tradicionalnoj kulturnoj priredbi „Razigrana srca“, koju već 21. put organizuje Srpsko kulturno društvo „Sloga“ iz Nove Gorice. Ovo udruženje već decenijama uspešno radi na očuvanju srpske kulture i tradicije među Srbima u ovoj značajnoj regiji, na raskršću puteva između Italije i Slovenije.

05.10.2024

20:27

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni
Politika

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, povodom zlonamernih i lažnih tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, da je više puta ukazivao na licemernost domaćih i stranih političara, koji u svemu traže razlog za napad na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

05.10.2024

19:37

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija