• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2023

09:11

Da li je Aljbin Kurti šef narko-kartela? Uhapšeni švercer Mujeci je njegova desna ruka! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Da li je Aljbin Kurti šef narko-kartela? Uhapšeni švercer Mujeci je njegova desna ruka! (VIDEO)

Podeli vest

U Info jutru glavna tema je bio Aljbin Kurti i njegova povezanost sa uhapšenim odbornikom privremenih prištinskih institucija Besnikom Mujecijem. Sumnja se da je takozvani "kosovski premijer" na čelu kriminalne grupe koja švercuje narkotike sa Kosova i Metohije u Albaniju.

O umešanosti Aljbina Kurtija u kriminalne aktivnosti i švercerima droge govorili su predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun i novinar Miloš Garić.

Predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da Kurti želi da se ogradi od svog uhapšenog odbornika Mujecija da ne bi bio optužen za saučesništvo.

Ključna stvar koja je Kurtija dovela na mesto premijera privremenih institucija je borba protiv Srba sa severa Kosova i Metohije. Blizak saradnik Kurtija i član njegove stranke, Besnik Mujeci, uhapšen je sa pet kila ekstazija. Aljbin Kurti želi da se ogradi od uhapšenog Mujecija, da ne bi dobio optužbe da je sa njim u kontaku ili saradnji. Istraga kada bude sprovedena, otkriće se ko je sve upleten u trgovinu narkoticima - napominje Milovan Drecun.

Naš sagovornik Milovan Drecun ističe i da su aktuelna vlast privremenih prištinskih institucija i KFOR upleteni u kriminal i trgovinu drogom.

- Teritoriju naše južne pokrajine dele albanske kriminalne grupe. Kurti možda nije u narko kartelu, ali je sigurno u organizovanom kriminalu i nekoj kriminalnoj grupi. KFOR u bazi Bondstil učestvuje u švercu narkotika, a to je zapravo pravo lice međunarodnog prisustva na KiM. Aktuelna vlast koja je na čelu privremenih prištinskih institucija je upletena u kriminal i trgovinu drogom - rekao je Drecun.

Foto: Pedja Milosavljević

Milovan Drecun

 

Novinar Kosovo Online Miloš Garić navodi da je Mujeci jedan od bližih saradnika Aljbina Kurtija, a istraga mora da dovede do toga da li Kurti učestvuje u trgovinu narkoticima i da li je na čelu narko kartela.

- Velike sile neće osuditi što je Kurtijev član stranke uhvaćen sa pet kila ekstazija. Narko karteli i trgovina drogom je učestala pojava na Kosovu i Metohiji. Te opojne supstance se distribuiraju iz Albanije i KiM po celom svetu. Mujeci je jedan od bliskih saradnika Aljbina Kurtija, njegova desna ruka. Istraga mora da dovede do toga da li Kurti učestvuje u trgovinu narkoticima i da li je na čelu narko kartela - tvrdio je Garić.

Foto: Pedja Milosavljević

Miloš Garić

Miloš Garić napominje i da Kurti želi da stvori "veliku Albaniju" uz pomoć šverca droge.

Aljbin Kurti želi da realizuje projekat "velike Albanije", preko šverca droge i unošenja nestabilnosti i sukoba na Balkan. Srbiji ostaje da se nada da će neko iz Međunarodne zajednice reagovati - kazao je Garić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15