• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.08.2023

09:34

Da li se nazire kraj rata između Rusije i Ukrajine? Stručnjaci otkrivaju kobne greške obe strane (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Da li se nazire kraj rata između Rusije i Ukrajine? Stručnjaci otkrivaju kobne greške obe strane (VIDEO)

Podeli vest

Gosti Info jutra, novinar Marko Lakić, Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost i profesor doktor Goran Puzić analizirali su tok rata u Ukrajini i pokušali da predvide konačne rezultate ovog sukoba.

Postavlja se pitanje da li su tokom rata Rusije i Ukrajine napravljene greške zbog kojih bi obe strane u budućnosti mogle da snose posledice.

Gost Info jutra, novinar Marko Lakić, predočio je moguć scenario za nastavak rata u Ukrajini. 

Foto: Pedja Milosavljević

Marko Lakić

Ukrajina otvara novi front na Crnom moru. Rusija će se sada naći na udaru, jer mora da pomera svoju flotu. S druge strane, Putin može da postavi mine po čitavom Crnom moru da brodovi NATO-a ne mogu da priđu. Bojim se da će ovaj rat biti prolongiran do sledeće godine. Rusija se strašno muči, što me je iznenadilo. Trenutno oni pobeđuju Ukrajince. Od početka rata sve je nedefinisano. Kad pričamo o greškama, osnovna greška Putina je sam rat. Rusija će platiti veliku štetu, natalitet u toj zemlji opada, a žrtve rata su ogromne  - rekao je Lakić.

Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost predstavio je sve greške koje su i Rusija i Ukrajina napravile u dosadašnjem toku ratovanja.

Foto: Pedja Milosavljević

Marko Blažić

- Silni desanti helikopterom na aerodrom doneli su velike gubitke. Mobilizacija samo 300.000 vojnika bio je nedovoljan broj.  Ubistvo Darije Dugin, kao i pokušaj ubistva novinara takođe su velike greške. Uzrok su bile pogrešne procene Rusije. Putin je očekivao da će se čitave čete predati čim se Rusi pojave. Sukob od dve godine on sigurno nije planirao. Trenutno su ukrajinske žrtve epohalne. Preko 50.000 ljudi izbačeno je iz stroja, pri tome su zauzeli svega dva sela. Kontraofanziva biće verovatno potpuno slomljena i tada će se desiti pad morala u ukrajinskoj vojsci - rekao je Blažić.

Profesor doktor Goran Puzić ističe da će se rat neće skoro završiti, a da zapravo u ovom sukobu učestvuju NATO i Rusija, te da im Ukrajinci služe kao topovsko meso.

Foto: Pedja Milosavljević

Goran Puzić
 

Sve je počelo ujedinjenjem Nemačke još 1990. godine. Bilo je pitanje trenutka kada će se ovo u Ukrajini desiti. Pitanje je i šta će se sledeće desiti.  Zapad neće stati, a Rusija ne sme stati. Rusija se vodi taktikom iscrpljevanja. Po mojoj proceni, taj rat će trajati još dugo. Ovde direktno ratuju NATO i Rusija, a Ukrajinci služe kao topovsko meso- objasnio je Puzić.

Ostatak razgovora na ovu temu pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija