• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.08.2023

10:32

Istorijski sastanak Vučića sa Erdoganom i Orbanom! Nekada neprijatelji, a sada odnosi između Turske, Mađarske i Srbije na maksimumu! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Istorijski sastanak Vučića sa Erdoganom i Orbanom! Nekada neprijatelji, a sada odnosi između Turske, Mađarske i Srbije na maksimumu! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao u Mađarskoj sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i predsednicom te zemlje Katalin Novak. Gosti na Informer Tv koji su razgovarali o sastanku Vučića u Mađarskoj bili su Milutin Ilić predsednik NVO Geopolitikom, političar Vladimir Marinković i predsednik saveza Albanaca Demo Beriša.

Milutin Ilić predsednik NVO Geopolitikom ističe da je Vučić ostvario maksimalno dobre odnose sa Mađarskom i Turskom, iako su te zemlje kroz istoriji bile nekada naši neprijatelji.

- Imamo prilično dobru saradnju sa Evropom, posebno sa Mađarskom i Turskom koji su nam nekada bili neprijatelji, a sada imamo maksimalno dobre odnose sa njima. Aleksandar Vučić je u razgovoru sa Erdoganom ostvario čelične bilateralne odnose sa Turskom i tako učvrstio poziciju Srbije u svetu - govorio je Ilić.

Političar Vladimir Marinković navodi da posredstvom Aleksandra Vučića odnosi između Mađarske, Turske i Srbije nikad nisu bili bolji.

- Vučić je uspostavio dobre odnose Srbije sa Mađarskom, Turskom i ostalim evropskim zemljama, što dodatno jača Srbiju na svetskoj sceni. Odnosi sa Mađarskom u istoriji nikad nisu bili bolji i Mađari žele da imamo dobre i stabilne odnose. Mađarska je zemlja koja ne prati tradicionalne tokove EU i vodi nezavisnu politiku od Unije, što je dobro za Srbiju - rekao je Marinković.

Foto: Pedja Milosavljević

Demo Beriša, Vladimir Marinković i Milutin Ilić

Demo Beriša predsednik Saveza Albanaca u Srbiji kaže da je predsednik Vučić uspostavio jake bilateralne odnose sa Turskom i Mađarskom.

- Predsednik Vučić je imao dosta sastanaka ovih dana sa najvišim zvaničnicma Evrope i tu uspostavio jače bilateralne odnose sa Turskom i Mađarskom. Dobra prilika za Srbiju je projekat "Otvoreni Balkan" da bi mogli naši ljudi i roba da se kreće slobodno širom Balkanskog poluostrva i tako pojača naša ekonomija. Kada je bio mađarski general na čelu KFOR-a, tada je bila najstabilnija situacija na Kosovu i Metohiji - kazao je Beriša.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija