• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.08.2023

12:53

Počinje retrogradni Merkur! Da li je greh verovati u horoskop?! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Počinje retrogradni Merkur! Da li je greh verovati u horoskop?! (VIDEO)

Podeli vest

Povodom retrogradnog Merkura koji počinje 23. avgusta, gosti u novom Info danu astrolog i psiholog Ana Rakić Đuričić i teolog Aleksandar Milojkov odgovaraju na pitanja da li je hrišćanski verovati u astrologiju, kao i to kako astrologija može da utiče na ljude.

Prema rečima teologa Aleksandra Milojkova hrišćanstvo i astrologija su nespojivi greh je verovati u horoskop.

- Hrišćanstvo i astrologija su nespojivi i greh je baviti se horoskopom, jer astrologija nije prava nauka i ne može da potkrepi činjenicama svoje tvrdnje, ona je samo disciplina koja sadrži nauku u sebi. Hrišćanstvo pruža veru i neke činjenice koje se ne mogu osporiti. Astrologija se nije promenila preko tri hiljade godina, a planetama i zvezdama se oduvek pripisivala neka svojstva da utiču na ljudske sudbine i ponašanje. Nauka ne može da pruži odgovore na sva pitanja, ali svako od nas je slobodan da veruje u šta želi - kazao je Milojkov.

Naša sagovornica astrolog Ana Rakić Đuričić ističe da veruje u Boga, ali da smatra da astrologija može da pruži ljudima odgovore na neka pitanja.

- Ja verujem u Boga i pravoslavac sam, iako se bavim astrologijom. Doživela sam kliničku smrt kad sam bila mala, naime videla sam ogromno svetlo oko sebe i bila sam van vremena i prostora i neizmerno srećna. Od tada verujem da nešto postoji, a lično smatram da astrologija može da odgovori na neka pitanja ljudi i da im pruži veru i nadu. Psihološki je poznato da su nam potrebna neka opravdanja za naše postupke, to je u ljudskoj prirodi da traži odgovore - objasnila je Đuričić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Aleksandar Milojkov i Ana Rakić Đurićić

Astrolog Ana dodaje i da će ove godine znak Device biti najviše pod uticajem retrogradnog Merkura, ali uprkos tome ova pojava će uticati na sve ljude.

- Retrogradni Merkur definitivno može da utiče na ljudsku promenu raspoloženja i uticaće na sve ljude bez obzira na njihov znak u horoskopu. Ove godine je retrogradni Merkur u znaku Device, tako da će taj znak biti najviše na udaru. Ne sumnjajte u astrologiju nego u astrologa kao što nećete sumnjati u huirurgiju nego u hirurga - zaključuje Đuričić.  

Dodatne informacije o retrogradnom Merkuru i uticaju na ljude možete saznati u videu ispod.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija